Sen kan man ha i hyvlad mandel, då blir det mandelris.
Mandelris och risalamalta är gott om det är god gröt och lagom med grädde och ätes helst med körsbärssås. Apelsinris är vedervärdigt om det är hinnor kvar på apelsinerna och bara måttligt gott annars.
Tillsätter man ägg och saffran blir det sån där gotländsk specialitet.
Men det är klart, det är nästan ett krav att man gillar både risgrynsgröt och grädde!
Ha ha! Jag kan bara hålla med.
SvaraRaderava, det låter ju supergott. Aldrig provat, men vad är problemet?
SvaraRaderaFast det du beskriver är apelsinris!
SvaraRaderaJsN - jag googlade styggelsen och fick upp flera såna recept. Vad är skillnaden mot ris a la malta?
SvaraRaderaApelsinerna!
SvaraRaderaSen kan man ha i hyvlad mandel, då blir det mandelris.
Mandelris och risalamalta är gott om det är god gröt och lagom med grädde och ätes helst med körsbärssås. Apelsinris är vedervärdigt om det är hinnor kvar på apelsinerna och bara måttligt gott annars.
Tillsätter man ägg och saffran blir det sån där gotländsk specialitet.
Men det är klart, det är nästan ett krav att man gillar både risgrynsgröt och grädde!