onsdag 8 juli 2015

Det bästa med vår sommarstuga är... (önskerubrik)

Att den ligger vid en bra badsjö.

Slut!

Nej men okej lite utveckling då: jag älskar att bada. Känner mig så sjukt hemma i vatten. Nu i Grekland låg jag i vattnet timmar i sträck, så att jag blev sjösjuk i flera timmar efteråt. Jag har alltid älskat att bada. Jag trivs bättre i vatten än på land. Min värsta form av tortyr (förutom att bli kittlad) är att vara varm utan tillgång till bad. Typ folk som ligger och solar i en park? Varför vad i helvete va vad håller ni på med why??

Jag älskar att simma i mjukt sjövatten och känna hur mina armar klyver ytan. Jag älskar att ligga på rygg och flyta och inte höra något annat än vattnets ljud. Jag älskar att dyka, att träffa vattenytan och byta luft mot väta. Jag älskar att leka i vatten, att stå på händer, göra volter, hoppa. Jag älskar känslan när vattnet glider längs min kropp när jag tar mig framåt. Och hur det först är bitande kallt men sen okej. Eller först småkyligt men sen härligt. Eller bara ljuv svalka från början.

Jag är inte en hel människa när jag inte får bada. Och vår sommarstuga har många bra grejer i övrigt: den ligger bara 30 minuter från lägenheten vilket gör att man lätt kan åka hem om det blir dåligt väder. Den är rätt stor, så vi trängs inte. Barnen älskar att vara där.

Men allt det hamnar långt ner på listan i jämförelse med badet. Vår lilla badsjö med brygga att hoppa från. Med det lena mjuka vattnet. Åh vår lilla sjö. Jag älskar dig.

1 kommentar:

Kerstin sa...

Vår sommarstuga ligger också vid en sjö med egen brygga! Klart det bästa med stugan som i övrigt är liten och primitiv med enorma mängder spindlar. Men morgondopp, dopp efter löprundan, ett par dopp om dagen och sen kvällsdopp trots att man druckit vin (vilket ju inte funkar om man ska köra bil till badet) överväger allt det där :-)