fredag 29 juli 2011

Hej, minns ni mig?

Nej, vi är inte hemma än. Just nu är vi på ett hotell i Hamburg och jag har hittat wifi och loggar in överallt och hittar nästan hundra mail och ca 350 nya blogginlägg, men näsyan inget spm någon specifikt har skickat till mig. Det slår mig att allt det jag tycker är så viktigt på internet främst är ytligt.

Ingen saknar mig, ingen noterar frånvaro, ingen hör av sig. Det är inte meningen att låta ledsen över det; jag är själv ingen sån som har koll på vänners resor, saknar eller spontant hör av mig. Det är bara en stilla notering: om min internetuppkoppling imorgon skulle dö för alltid skulle det i princip bara innebära lite tråkigheter för mig. Inte mer än så.

För de flesta är det något av en självklarhet, men internetjunkie som jag är kom det som en lite välbehövlig insikt: webben behöver inte mig. Shock! Horror! Sant.

Annars så är jag rätt glad över att snart vara hemma igen. Frankrike var ungefär lika undebart som Tyskland är vidrigt, men alltså... jag orkar inte umgås så här tätt med barnen mer. Tre veckor precis inpå varandra, utan varesig kompisar eller förskola som distraherar dem är för mycket. There, I said it. De gråter å andra sidan efter sina kompisar, så känslan är ömsesidig. Det kanske gör oss till dåliga föräldrar i vissas ögon, men för de flesta är vi bara normala.

Gud, ensamhet. Ett ord som klingar ungefär lika skönt som frasen " imorgon lämnar vi Tyskland". Elle näe, nu ljög jag. Inget slår att lämna Tyskland bakom sig.

5 kommentarer:

JsN sa...

Gumman, det handlar om att du varit så tydlig med att du saknat uppkoppling! Jag har längtat efter att få höra hur ni haft det!

Anonym sa...

Jag håller med föregående talare (eller ja skrivare) vi har ju vetat om att ni är på sem utan uppkoppling.
Har visst saknat dig :D
Och välkommen tillbaka då till oss - som törstar efter nya inlägg.

Ellen sa...

Vad fina ni är, men det var på riktigt inte alls meningen att låta självömkande. Jag fick bara någon slags insikt om att hela mitt liv på nätet kräver att jag själv är aktiv, det rullar liksom inte på utan mitt eget deltagande. Om jag inte är aktiv missar jag inte så jättemycket, som jag inbillat mig tidigare.

Jenny i Malmö sa...

Jag har saknat dig jättemycket och tittat in till dig titt som tätt. Då har jag ändå hunnit må skit i sista delen av graviditeten, haft förvärkar i tre dygn, fött barn och amningskaosat i några dagar. Välkommen tillbaka!

Ellen sa...

Men åh Grattis Jenny! Vad himla fint! Hurra till den lilla bebisen!