lördag 18 maj 2013

Nu är jag en sån där gnällig och tråkig jäkel igen.

Bitterfitta 1: 

Det var vårfest på förskolan. Barnen fick klä ut sig (helst till figurer från Astrid Lindgrens böcker, men det var såklart spindelmannen och power rangers och fler figurer också) och så hade de tränat länge på sina sånger. Det var tipspromenad och tanken var att de minsta barnen skulle dansa lite också. Det gjorde de såklart inte. Men men. Det var mysigt, härligt och solen sken  Så skulle de sjunga då. "Ta nu i ordentligt" sa en pedagog inför andra sången vilket gav två killar chansen att busa och skämta och skriksjunga så att ingen annan hördes. Ingen sa något. Nästa låt. De fortsatte skriksjunga. Alla de andra barnen som hade tränat och längtat efter den här konserten hördes inte alls, för att två killar skulle få "ha lite kul". Och folk suckade lite och stönade lite, men de båda mammorna (papporna var inte där) stod och log och sa ingenting.

Så då gjorde jag det. Och jag ber om ursäkt till mina barn för att jag är den där jobbiga jäkla morsan, men jag orkar inte. Jag kan inte stå och se hur några barn förstör för de andra. Så jag fick tag på den ena killen (vid det här laget hade de börjat springa runt lite), och väste att antingen fick han sjunga ordentligt eller gå därifrån. "Och det gäller för dig också" blängde jag på den andra killen.

Jag VILL INTE behöva vara den jobbiga personen som säger åt andra barn. Jag vill inte! Jag tycker att det är deras föräldrars jobb, eller pedagogernas, men inte MITT! Men som sagt, om ingen annan gör något...

Aja. Det var situation ett det. Nu ska jag vara ännu mer gnällfitta

Bitterfitta 2: 

Jag var på stand up for Örebro igår. Det som jag var med i förra gången, fast den här gången var jag bara publik. Vilket jag ångrade djupt ju längre kvällen led. För alla killar med två undantag skämtade kvinnofientligt och sexistiskt. Det var tjejer som "inte behövde oroa sig för att bli våldtagna med sitt bmi och fejs", det var rena våldtäktsskämt (nästa gång väcker jag dig innan vi kör analt), det var korkade flickvänner som inte fattade någonting, det var hedersvåldsskämt om att döpa sin dotter till "Jag har pojkvän", det var så jävla mycket SKIT! Jag satt där med ont i magen och orkade inte skratta åt det som var kul ens, för det var så jävla låg nivå på allt. Förutom kvinnohatet så pratade de alla om onani och om att de runkar så himla mycket och det är så jävla pinsamt och dåligt låg nivå. Män. Killar. Seriöst, så jävla pinsamt att de inte orkar lyfta blicken högre.

Det var en tjej med. Hon skämtade inte om sex eller onani eller killar. Tyvärr var hon inte heller särskilt bra, men jag ville i alla fall inte slå henne efteråt.

Ja, jag gör det bättre själv då!

4 kommentarer:

Emmaw sa...

Å vad jag hade älskat ifall du hade hanterat de sopiga stand-up-killarna på samma sätt som de stökiga sexåringarna...

Anonym sa...

Ha ha instämmer med Emmaw. Bara en tanke men kanske ä r de jobbiga standupkillarna just f.d jobbiga sexåringar som fått fortsätta härja fritt på andra människors bekostnad? Finns det f.ö ingen ansvarig peron på det där standupstället som kan få sig en verbal känga för våldtäktsskämtarna?

Min spontana reaktion på förskoleepisoden är "shit vad modig du är". Dina barn har ett föredömme där. Vad blev reaktionerna efter att du hade sagt till? Hur reagerade pedagogerna? // Emelie

Annica sa...

Jättebra att du sa ifrån på förskolan. Så trött på föräldrar som låter barnen härja helt fritt. Tråkigt att både föräldrarna och fskpersonalen lät dem hållas.

Annica sa...

http://www.magasinetparagraf.se/kronikor/vart-tog-ni-vagen