måndag 20 maj 2013

Så klart, vad annars.

Enligt alla vädersajter jag har lyckats googla fram (och de är många), ska det regna nästan alla dagar vi är i Kroatien nästa vecka. Jag känner mig som Melker i saltkråkan: allt jag vill är att hela familjen ska få en härlig upplevelse, och så skiter sig allt.

Nej, nej, jag vet. Man kan ha jättetrevligt även om det regnar. Då finns det mer ork och tid till att verkligen utforska landet. Men jag har ju hajpat stränderna och det klara vattnet för barnen och finns det något jag inte klarar av så är det besvikelse. Deras besvikelse. Och ja ja, jag vet. Man kan bada även om det regnar och det är ju absolut inte säkert att det blir så dåligt väder för prognoserna kan vara fel och det är så lång tid kvar att det är helt omöjligt att veta hur det blir. Jag vet allt det.

Men jag är ändå lite ledsen och har ont i magen för det enda jag ville var ju att vi skulle komma iväg och strosa i solnedgången och äta glass och ha långa lata dagar på stranden. Inte regn och mulet.

Tack och lov är barnen rätt pepp på att äta skaldjur och samla stenar och prova kroatisk glass och FLYGA FLYGPLAN, så det kommer ju bli bra till slut ändå. Förhoppningsvis får vi en dag med sol i alla fall. *tycker synd om mig själv*


3 kommentarer:

KatarinaZA sa...

Jag tänker hålla en tumme för att väderleksprognosen har fel. Det vore ju inte första gången, eller hur?

Anonym sa...

Om det är till någon tröst så brukar ofta väderprognoserna för kusterna se dystrare ut än verkligeheten. Visar det regn brukar det stämma några kilometer in, medan just yttersta kustremsan är betydligt soligare :-) Håller tummarna!

lillevi sa...

jag förstår att ni vill ha sol, men om du tänker tillbaks på din egen barndoms somrar och semestrar, regnade det ens då? - och om det regnade, tyckte du det var tråkigt?
(tänkte mest att barn tycker allt nytt är spännande oavsett om det öser ner regn eller om solen gassar!)