lördag 6 juni 2015

Min. Värsta. Mardröm.

Okej så idag är det nån slags personalfest. Eller enligt inbjudan (som jag skrev i och för sig): mingelbuffé med drop-in från klockan 18.

Jag kan inte hantera sånt här. Do not compute. Ingen skugga ska falla på mitt jobb eller mina kollegor, de är alla normala trevliga människor osv. Det är jag. Jag hånglar hellre med en brännmanet än utsätter mig för saker som "mingel".

För det första: Drop-in från 18? När ska jag vara där? Om jag är där 18 så kommer ingen annan komma förrän klockan 20 och jag får driva runt ensam med en tallrik och när alla andra kommer är jag färdig och klar att gå hem. Men är jag där till 19-20, då kan ni ju ge er fan på att alla andra var där klockan 18, så när jag kommer sitter folk redan och har det trevligt och så får jag försöka nästla mig in i samtalet och det funkar ju aldrig.

För det andra: mingel? MINGEL?! Jag älskar uppstyrda event á la Magdalena Ribbing. Bordsplacering till exempel? Drömmen ju! Uppstyrt och ordnat och jag vet min plats. Mingel är helvetet på jorden. Då ska man gå runt där och försöka ha trevliga samtal men det slutar ju alltid med att jag står ensam utanför en grupp människor som pratar med varandra och så låtsas jag vara en del av samtalet ett tag. Fnissar lite. Tills det blir mer och mer uppenbart att jag inte är en del av konversationen. Och så står jag där osäker på om jag ska gå vidare till en annan grupp. Ibland gör jag det. Så upprepar sig allt där. Till sist tar jag fram mobilen och står och pratar med folk på nätet istället. (På internetz tror vissa att jag är cool. Det är för att jag skriver roliga saker till dem när alla andra omkring mig lyckas umgås som normala människor gör.)

För det tredje: Jobbfest? Plus "samarbetspartners"? Vad är nivån för detta? Hur klär man sig? Will there be alkohol (snälla snälla). Jag kan inte fråga nån eftersom jag är ny på jobbet och knappt känner folk PLUS att det är ju sjukt pinsamt att ställa frågor som vanliga människor liksom inte bryr sig om. Man kan inte vara nya tjejen på jobbet som ba "eh... vilken nivå ska du lägga dig på ikväll med smink och hår då?".

För det fjärde: mingel?? MINGEL?? Hur blir man en sån där socialt kompetent människa som inte tycker att såna här grejer är de värsta som finns? Min mamma typ, hon äger på såna här event. Hur kunde hon få en panelhöna som jag till sin dotter?

Nä men kul det kommer bli ikväll. Kul att vara avslappnad. Kul att vara jag!

5 kommentarer:

Lisa sa...

Känner igen mig så enormt mycket.
På de två senaste tillställningarna jag varit på frågade jag faktiskt angående klädkoden. Det blev betydligt mer avslappnat för mig dagarna innan.

Lisa sa...

Och förresten. Hångla med en brännmanet? Varifrån kom den, och vilka bilder jag fick i huvudet.

Helena sa...

Ja, men fy fan för mingel. Jag känner mig EXAKT som du när jag hamnar på ett sånt. Vad var det för pucko som kom på det konceptet egentligen? Hen förtjänar att hångla med en brännmanet.

Anna sa...

Hur gick det?

Ellen sa...

Jag överlevde! Kom sent = den mesta mingeldelen var över. Satte mig vi de unga receptionisterna = kunde relatera. Drack vin. All in all, good!