fredag 3 mars 2017

Varför skaffar barn föräldrar som är så korkade?

Gud, ni har väl sett dem eller hur? Två absurda "debattartiklar" har snurrat runt de senaste dagarna. I en av dem så klagar en vit smal medelklassish-kvinna på att föräldrar ger sina barn socker, och i den andra så klagara en vit smal medelklassish-kvinna på att andra har sina barn på förskolan. Jag orkar inte, de är så jävla dåliga. Och så kommer massa problematiserande texter nu, som säger att jo hon har rätt eller jo hon har fel och har ni tänkt på det här perspektivet eller?

Jag. Orkar. Inte.

Nu kan ju vän av ordning påpeka att just det här är ju också en sån text? Well då har ni fel. Jag har ingen lust att nyansera något alls, jag tänker bara berätta facit. Såhär är det, varsågoda:

1) Föräldrar är idioter. Detta är eftersom människor är idioter och föräldrar är bara människor som förökat sig. Idioter är de som lämnar barn på förskolan 40 timmar när de har semester, och idioter är de som skriver debattartiklar om föräldrar som öht lämnar barnen på förskolan alls. Förskolan är en av de viktigaste komponenterna i ett jämställt samhälle. Därför borde mer skattepengar gå till förskolan, så om ni verkligen vill bidra till en bättre miljö för era barn så kan ni ju, jag vet inte, rösta på ett parti som inte vill montera ner välfärden och privatisera lilla Fritiofs föris? Det känns ju som en lite mer konstruktiv idé än att försöka skamma andra till att ha barnen på förskolan mindre. Sen ska pedagogerna på förskolan självklart kunna neka misstänkt sjuka barn att komma till förskolan, och ifall det sker upprepade gånger från samma föräldrar så är ju en idé att anmäla till soc eftersom de uppenbarligen inte kan hantera sitt föräldraskap. Mer skattepengar till förskolan, använd ditt barns plats när du behöver, men sluta med larvet om heltid till föräldralediga för det tamefan att lägga sten på börda i en redan pressad verksamhet.

2) Socker i sig är inte farligt, för mycket socker är inte bra. Låt barnen äta godis, men se till att de även äter annat. Vissa barn äter inget alls och då får man vara glad för en risifrutti. Andra barn älskar spenatsoppa och då får man tacka sin lyckliga stjärna för att man fick en prettounge och inte ett kinkigt barn och så ger man fan i att döma andra som gör så gott de kan.

3) En av dessa kvinnor som skrev nån av texterna har bilder i motljus på blonda leende småbarn på sin facebook. Lite kan jag känna att om dina barn är typ 3 och 5 år gamla och det jobbigaste du varit med om är att det var sömnbrist när de var små, då kan du ju... jag vet inte, hålla käften kanske? Vissa får vinstlotter i livets lotteri, andra får nitlotter. Det enda man kan begära av de som fått det lite bättre är väl åtminstone att inte sitta där med munnen full av ekologiska dadelbollar och säga "varför köpte inte du en vinstlott som jag?"

Varsågoda för facit. Tack och hej.

4 kommentarer:

Carin H Brander sa...

Amen!

Eller nåt sånt sa...

Amen!

Bina sa...

Halleluja!

Unknown sa...

Jag älskar ditt facit! Och håller med till fullo! Räknar mig därmed inte till idioterna. Brukar däremot säga till mina barn att de ska räkna med att folk är idioter tills de visat motsatsen....