fredag 17 december 2010

Maraboufudge

Det blev faktiskt jättegott! Jag hade nog i lite för mycket honung, så den som inte tycker om honung minskar på mängden. Annars: kör på! Det får bli de här + vanlig kola och knäck den här julen. Mer hinns det inte med. Och så några paradisaskar då. Och lite skumtomtar kanske. Frågan är om jag ska svänga ihop något med vitchoklad också?

Nåja. Maraboufudgerecept för de som är som jag och hittills har missat detta enkla godis:


3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung (ta mindre om du inte gillar honung)
100 gram marabou mjölkchoklad



Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp tills stektermometern visar 120 grader eller smeten går att forma till en mycket mycket lös kula, dra kastrullen från plattan och rör ner smör och honung. Koka två minuter till. Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Lägg i hackad choklad och rör om tills den smält helt. Häll upp fudgen i en form som du klätt med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur och täck den sedan och låt stå i kylskåpet över natten.

Sedan dagen efter är det bara att skära upp den i bitar och ta larviga bilder av den med din nya systemkamera. Eller nehej. Det kanske bara är jag?

1 kommentar:

Veronica sa...

Tack snälla för receptet! Verkar supergott.