måndag 18 februari 2013

Sportlov my ass

Att sportlovet ligger nu är väl ändå lite meningslöst? Finns det någon som inte är dödstrött på vintern än? Mina barn har i alla fall i princip tröttnat på pulka, skridskor och skidor och längtar efter vår och värme. Och jag har ju längtat efter våren sen nyårsdagen i princip.

Nu har vi förvisso inte ledigt hela veckan, bara måndag och tisdag. Men om vi ska ställa de två alternativen "äta kakor och choklad, spela spel och se på tv-serier" och "dra iväg med alla barnen till någon pulkabacke" mot varandra så säger det väl sig självt vilket jag väljer? 

Jag lägger nästan all ledig tid på att leta semesterresor till sommaren (och JA, jag inser det ytterst ironiska och sorgliga i att min lön från miljöpartiet gör att vi reser mer, men jag lovar att klimatkompensera på det sätt som ger bäst effekt) och så har min man fått mig att börja spela Candy Crush också. För det var ju precis vad jag behövde? Dagarna går ju inte att fylla med annat?

Om man nu ska resa med charter då, är det bara jag som alltid vill välja Grekland då? Turkiet känns inte kul, Mallis osv känns för svennigt om man säger så, Italien är för dyrt och Frankrike lite för kallt. Kroatien är jättevackert men vi är fem i familjen och hittar bara relativt dyra resor dit. Så vi landar i Grekland om och om igen. Bildligt talat alltså, vi har inte varit där med barnen någon gång. Jag är inte missnöjd med det, jag ÄLSKAR Grekland. Men tja, om någon har ett superresemål för en barnfamilj som hatar det överdrivet turistiga kan ni ju hojta till. Annars fortsätter jag drömma mig bort. Igår började jag på riktigt att gråta när jag såg bilder från en grekisk stad, för jag längtade dit så mycket. Jag grät?!

Den här vintern måste ta slut snart. 

8 kommentarer:

JL sa...

Men herregud, Korsika! Åk genast dit. Ni kommer att älska det. Och det är inte för kallt.

Ellen sa...

Men herregud, det är ju svindyrt!

Tjockalocka sa...

Men sjukt mycket roligare sedan vi började åka skidor hela familjen. Trodde jag aldrig jag skulle säga, men så är det. Ser jättemycket fram emot nästa veckas sportlov i Sälen.

Då tycker jag påsk är värre. När nan verkligen vill, ja kräver!, att det ska vara vår och det inte är det. Och man ska frysa i pastellfärgad klänning och låtsas att det finns inget att hitta på alls eftersom det är blött kallt efterslask ute.

Ang semester så tror jag inte det skiljer särskilt mycket i prisnivå i södra Europa. Men om du gillar Grekland så åk till Grekland! Tycker jag. :-)

Anonym sa...

Kolla Egypten!

Anonym sa...

Kolla in Sicilien, finns lågprisflyg dit och sedan kan man enkelt ta en kort resa med färja över till Favignana. Bra priser och ett genuint Italien. Känner dig ju inte alls, men att döma av dina lovord om Frankrike så anar jag att detta kan vara något i din stil.

JL sa...

Men herregud, ni är ju rika nu.

Ellen sa...

Ja, Italien är jag väldigt sugen på. Men när vi har kollat på lågprisflyg för hela familjen har det ändå blivit ruskigt dyrt tyvärr.

Johan - mmm... 1,5 lön är the big bucks.

Tjockalocka - nej, påsk är ju underbart! Bästa högtiden nästan. Mysigt lov med vårkänsla och massa godis.

Anonym - nej, Egypten känns inte aktuellt för oss. Tack ändå. :)

Anna sa...

Vad sägs om Malta?