måndag 20 oktober 2014

Så mycket sämre

Okej, jag tittar ju sällan på tv-tv, det vill säga på det som sänds här. Tittar mer på serier i USA-takt. Men i lördags var jag hemma hos en kompis och då stod Så mycket bättre på i bakgrunden ( i förgrunden diskuterade vi mäns behåring dvs tunnhårig/mkt kroppsbehåring) och jag såg väl en hel del. Ola Salo satt och grät över att andra människor slaktade hans fina låtar hyllade honom och allt var fint. Nu har ju jag aldrig gjort mig några illusioner om att vara en Fin Människa, men jag hade fått psykbryt av det där?

Säg att man är en begåvad artist. Man har skrivit och sjungit en hel del hits. Och sen ska andra människor, vissa av dem totalt okända och rätt kassa, göra covers och sjunga för mig medan jag ssitter och lyssnar och förväntas bli rörd?! Jag tycker det är pinsamt nog att stå ut med att folk sjunger ja må hon leva, inte katten skulle jag stå ut med att sitta där och hålla ögonkontakt med nån som "hyllar" mig? Ba hej hej, jättekul att du har gjort min fina ballad som jag är otroligt stolt över till en eurodiscodänga utan takt, skitkul! Nu fäller jag en tår, inte för att jag är så förbannad över att du har slaktat den utan för att jag är så rörd. Rörd sa jag, för i helvete!

Enda positiva jag kan se med det här programmet är att massa unga kanske upptäcker Carolas storhet (alltså musiken, ej privatpersonen). Fast unga tittar inte på Så mycket bättre väl? Eller?

Pinsammast: när Amanda Jensen naglade fast Ola Salo med blicken så att han verkligen skulle förstå hur mycket den låten hade betytt för henne. Hej tonårsfansvarning.

Äh, det var inte riktigt ett program för mig. Då föredrar jag Så ska det låta som musikprogram, men så är jag väl 100 år mentalt också.

2 kommentarer:

Anna sa...

Är man med i Så mycket bättre förtjänar man sån skit. PUNKT.

Kerstin sa...

Jag tittar så sällan på tv-tv att jag missat att Så mycket bättre hade börjat så jag får kolla på play vid tillfälle. Men tack för analysen Ellen, då vet jag vad jag har att vänta när de slaktar The Arks låtar. Det är ok när en bra artist gör en dålig artists dåliga låt till något bra men fan inte tvärtom!!