torsdag 13 juni 2013

Pet peeve.

Nä, pet peeve är ju typ småsaker. Det här när jag ett innerligt, brinnande hat för. Alltså detta:

Människor som tror att de är jättesmarta fast de egentligen bara råkar vara lite mer clever än genomsnittet. Ni vet, de där som pluggade jättejättemycket, verkligen slet, och sen fick högsta betyg och stoltserade runt i skolan som att de uppfunnit inte hjulet, utan stringteorin. Ja ja, man uppfinner ju inte stringteorin då, men ni fattar ju.

De som behöver skriva anteckningar för att förstå en enkel vetenskaplig bok och som tror att de är intelligensens elit FÖR ATT de kommit på genidraget att sätta penna till papper för att strukturera upp sina tankar. Grattis att du inte lyckas hålla det i huvudet.

Men det jag stör mig på är väl inte att de är korkade, för det är ju jag också i jämförelse med smartare människor. Herregud, om de är avskrapet på intelligensstegen så är jag väl något trappsteg upp bara. Jag fattar det. Be mig förklara relativitetsteorin och jag går bet som dessa kvasi-smarta gör så fort de måste lämna en textbok de kan citera. (Be mig däremot förklara utvecklingen i Lost och jag... näe, jag går bet där också)  Nej, det som stör mig är att de är så jävla övertygade om att de är otroooligt  clever för att deras lärare som i sin tur uppenbarligen barely tog sig igenom högskolan (lärares vurmande för dessa medelmåttor kommer jag aldrig förstå mig på; SER NI INTE att de är jättekorkade bakom de fina orden de lärt sig?) aldrig tog ner dem från de höga hästarna. Och sen så går de runt och ger oönskade råd till andra om hur de ska sköta sina jobb eller leva sina liv eller vad det nu är, bara för att de är så öööövertygade om att de minsann vet allt bäst. Alltså ja, jag fattar ju att kanske 90% av ni som läser nu undrar när jag ska lägga ner stenen och backa ut från glashuset, men det här är min blogg. Här kan jag dryga mig och vara stöddig och allt sånt, men aldrig att jag i verkliga livet skulle få för mig att säga till någon hur de ska sköta sitt jobb? Jag TÄNKER det ju. Det gör vi väl alla? Men det där att lägga sig i, tycka till, TALA OM minsann hur allt ska vara.

Det är så pinsamt.

Sen är de alltid alltid alltid jättefula också, men det är väl deras val antar jag. Är de män har de portfölj när de pluggar på universitetet.

(Det är helt okej att tycka att det här gäller mig också. Go ahead. Jag bjuder på det!)

5 kommentarer:

S.W sa...

Strängteorin?! Stringteorin. Blir förvirrad. Trodde det var string på engelska och sträng på svenska?

Annars; Word.

JL sa...

Stringteori tror jag har med trosor att göra.
Det är för övrigt en rimligare teori i gymnasiet än strängteorin.

Burgschki sa...

hihihihohoho vet en blogg som passar in perfekt (OBS EJ MIN).

Ellen sa...

Ha ha, sa ju att jag absolut inte har koll! Snygg svengelska där. Syftar så klart på teorin om hur man snyggast hänger upp sin stringhylla!

ullrika sa...

Höll med hela vägen tills du kom till det där med utseendet. Då tog jag åt mig.

:)