måndag 6 juni 2011

I know I'm not stupid, and I know I'm not blonde...

Hörrni, det här med hårfärg alltså. Jag är så osäker på hur jag ska göra. Utväxten är på några centimeter och behöver verkligen färgas om det inte vore för att jag börjar fundera på att byta. För alltså, även om jag aldrig någonsin varit så nöjd med en hårfärg som med denna superblonda, så är det mycket jobb.

Det är blekning i omgångar, det är silverschampo, det är inpackningar för att inte håret ska gå av. Och det gör det i princip ändå. Mitt hår är så slitet efter två år av intensiva blekningar att det är svårt att borsta ut. Dessutom börjar jag känna mig lite sådär smånojig över alla kemikalier jag lär få i mig.

Men det är ju som sagt snyggt. Och vad är alternativet? Att låta håret växa ut och se vilken min egentliga hårfärg är? Den jag inte sett sen jag var 12 år? Jag gissar på en härlig musgrå mörkblond färg, det låter ju inte så jävla hett.

Jag är väldigt ambivalent som sagt. Men måste bestämma mig snart, för om jag ska gå omkring med en helvetisk utväxt så ska det i alla fall vara ett medvetet val.

Så hjälp mig, snälla ni. Vad ska jag göra?

15 kommentarer:

Sandra sa...

Jorå, det kan vara riktigt hett med musgrått.. Speciellt såhär i sommartider när solen bleker det till en mer gyllene färg. Min hårfärg har jag inte sett skymteen av på länge (min riktiga hårfärg alltså).. men plötsligt dök den bara upp. Ganska fin ändå :)

Malinka sa...

Låt den naturliga färgen komma fram. Och tycker du inte om den sedan, är det bättre att färga än att bleka.

Oavsett färg är det ju inte snyggt med slitet hår.

Ellen sa...

Sandra - min är nog inte fin. Tror inget jag fått naturligt är fint.

Malinka - näe, men mitt hår blir slitet av att jag sover på det i princip. Så något glänsande svall kommer jag ändå aldrig få. Dessutom kan man ju inte färga håret blont, ljusare innebär ju alltid blekning i någon mån. Och det är ju blond jag vill vara!

terry sa...

Rött såklart. Fattar inte varför inte alla har rött hår.

Ellen sa...

Terry - för att det tvättas ur på två tvättar? /Mvh, silikonhåret

leos mamma sa...

jag har en trimmer jag är bra på att använda. mvh enkellösningpåproblemet ;)

Lo sa...

Har gått från blond över musfärgad till ganska mörkt hår och är nu faktiskt rätt nöjd. Ett tips (som jag kom över den hårda vägen via en misslyckad serie färgningar som slutade i Nina Hagen-hår) vid utväxt är att gå till en duktig frisör och be dem färga hela håret som utväxten. Lättast om man låter håret växa några cm först, min synnerligen begåvade frisör gissade sig till en färg som på pricken stämde med utväxten, men det känns rätt slumpmässigt.

Ellen sa...

leos mamma - inte för en miljon kronor. Helt allvarligt. Jag skulle hellre ligga med en främling än raka av mig håret. :-)

Ellen sa...

Och med "ligga med en främling"-delen å relaterade jag till den bara för att det brukar vara ett alternativ i såna där "Vad vill du helst göra"-frågor. Dvs: "Vill du hellre... raka av dig håret eller ligga med en främling?" "... äta bajs eller dricka kiss" Och såna härliga saker.

Ellen sa...

Lo - smart. Men alltså, betala för att få musbrunt hår? Yikes... :-)

Terry sa...

Men henna tvättas inte ur. Promise, har också silikonhår.

Jag sa...

jag har skiftat färg på håret massor av gånger. när jag som du bestämt mig för att ha min naturliga färg fixade frissan det åt mig. eventuellt kan man ju då bara lägga i lite slingor som livar upp råttfärgen, eller färga nån nyans brunare än den äkta färgen.
Kolla sen upp hur du kan tävtta håret utan shampo, enligt no poo-metoden. shampo torkar ut håret vansinnigt mycket. på bara några veckor får man mycket friskare och snyggare hår om man kör t ex balsammetoden! har gjort det i 1½ år nu och kommer aldrig hashampo i mitt hår igen!
www.lockig.se kika där för mer info!

leos mamma sa...

äh, det är bara för att du inte fattat hur skönt det är :D men om du fick välja på 21mm hår och ligga med marcus birro? ;)

Ellen sa...

Ligga med birro. För då skulle jag efteråt säga att han är värdelös i sängen, vilket skulle göra att han kände sug så mobbad att han skulle hoppa från eiffeltornet eller något sånt. Moahahaaa...

Helen Rosenberg sa...

Jag håller med Terry - rött!