tisdag 1 april 2014

Det här med vänskaper på nätet

Först och främst en disclaimer: jag älskar ju the internetz. Älskar att lära känna människor, få kontakt med nya osv i all evinnerlighet.

Men ibland så inser jag att den där personen jag tyckte var kul på twitter i början faktiskt häver ur sig en hel massa saker som jag bara stör mig på. Eller att nån bekant på facebook alltid alltid lägger upp irriterande statusar som jag inte KAN hålla mig från att kommentera på trots att jag vet att jag borde.

Och så vill jag inte sluta följa den där personen på twitter eftersom hen inbillat sig att vi typ är internetbäztisar och att jag verkligen tycker om hen. Och jag kan inte ta bort folk på facebook eftersom vi träffas i verkliga livet och då blir det jättekonstigt. Visst, man kan dölja folk från sitt flöde men ifall det inte räcker då?

Vad är kutym? Måste jag upprätthålla nån slags låtsasvänskap med folk som jag egentligen inte gillar bara för att vi har massa gemensamma nätbekanta och hen tror att vi är vänner, eller kan man liksom avsluta "vänskapen"? Det går ju inte?

Detta är ett problem på en sån nivå att man kan tro att det är ett aprilskämt. Det är det inte. Jag undrar på allvar. Hjälp!

(Obs! Jag fattar ju att folk har typ exakt samma inställning till mig i vissa fall.)

(Obs igen! Nej, det handlar inte om just DIG det här. Förstår du väl!)


7 kommentarer:

presens sa...

Haha! Det fattaru väl att alla som läser kommer att ta åt sig.

Varför räcker det inte att dölja folk från sitt flöde?

Och så länge folk inte får aviseringar om avföljningar eller avvänningar så kommer det väl att dröja ett tag innan de märker.

listoplisto sa...

Det enklaste är väl att dölja folk från flödet, då trampar man ingen på tårna i onödan men man slipper se eländet.
Fast å andra sidan, ibland kanske det är värt att trampa någon på tårna, vänskaper behöver ju inte vara för evigt...

Ia sa...

Nä,
Bort med dem.
Man måste inte vara polare. Facebook är ens EGEN sandlåda där man själv bestämmer.
Jag har alldeles för många bekanta och KOLLEGOR som vill ha mig som vän - branschen verkar tycka att facebook är en otroligt bra plats att nätverka på. Och jag kan faktiskt inte slänga ut dem. Just för att de är mina potentiella arbetsgivare. Hur mycket jag än vill. Jag vil kunna vara mig själv på facebook och skriva personliga statusar - inte sådana som ser bra ut och ger mig jobb i en otroligt snäv bransch som inte har hög tolerans för eh.. tex hjärtesorg och annat som händer i livet.

Jag har löst det genom att lägga dem under kategorin "begränsad lista". Då kan de inte se mina statusar eller bilder eller sånt där som jag VILL dela.

Näst bäst slänga ut.

Anonym sa...

Fast avfölja på twitter, det får man väl göra utan att någon blir ledsen likaväl som man inte är tvungen att läsa alla blogginlägg, eller? Nu blev jag osäker. Följer/avföljer helt skoningslöst
FB är ju känsligare tycker jag. Jag har dolt några i flödet som bara skriver trista karriärfrämjande inlägg. Vill inte läsa "störigheter".
/L

Ellen sa...

Men om man döljer från flödet och de ändå dyker upp då? Herregud, fb klarar ju inte ens av att fatta vad "senaste" betyder.

Och jo, på twitter är det också känsligt ifall den andra personen är av uppfattningen att man är vänner.

Inser nu att jag aldrig kommer kunna avfölja nån pga har skrivit det här inlägget.

Hatchetface sa...

Funderar mkt på det där. Typ, jag kan vara väldigt gullig på twitter och insta och hjärtan hit och dit och så tolkar nån det som att vi är bästisar fo life. Och jag blir obekväm och vet inte om eller när jag sårar nån. Jag begränsar vissa från att se allt på facebook, på twitter avföljer jag om inte personen svarar på mina tweets hela tin.

Ia sa...

Åh kom på en sak till värd att skrivas:
För att citera finaste http://jennialiskt.se/
"jag är ingen välgörenhetsorganisation"