fredag 9 december 2016

Snart börjar det!

Igår fick jag antagningsbeskedet för kursen som börjar i januari. Informatik med systemvetenskaplig inriktning, grundkurs. Förlåt men hör ni hur tråkigt det låter? Jag tror att jag skulle gilla att jobba som typ webbutvecklare, men kursen skriker ju inte sexighet direkt.

Jaja, jag har kollat upp schemat nu och ser fram emot att bli en riktig student. En som klagar när föreläsningar börjar 8.15 (seriöst tho, kommer somna på dessa) och en som har tentaångest. Gud vad jag ser fram emot det här ändå. Jag älskar att plugga. Älskar att hänga på campus som liksom har allt på ett ställe: caféer, bibliotek med referenslitteratur, wifi, toaletter, ställen att sitta och plugga på utan att barn stör eller smular ner tangentbordet. Visst, det är svindyra caféer och så, men jag har ju även utvecklats lite sen när jag var 20 och vägrade stå på betalparkeringen som är ASBILLIG, jag menar några kronor i timmen bara?

Saker jag oroar mig för är väl:

1) Att jag ska tycka att det är för tråkigt med själva ämnet och därför inte orka lära mig och sen misslyckas. Eller okej, jag är inte orolig för att misslyckas. Jag kan inte misslyckas med studier (jinx!) men jag är väl orolig över att behöva kämpa? Vad jobbigt det verkar att behöva kämpa.

2) Att vara den där konstiga tjocka tanten med läppstift när alla andra är unga datanördar.

3) Att Bibi inte ska ha lärt sig vara ensam hemma de tre timmar i taget som behövs tills dess. Jag tror att hon kommer klara det, i nuläget har hon varit ensam i 1.5 h utan problem, men det är ju nästan dubbla sen. Undrar om hon heller väntar i bilen. Och ja, nu menar jag ju alltså i början av terminen, inte när det blivit varmt och bilen blivit en dödsfälla. Bara så att ni inte behöver stressa upp er angående det.

Förresten så skriver jag det här inlägget från min nya dator. Majken välte ut ett glas cola över min gamla i tisdags och jag har varit datorlös sen dess. Gud vad jobbigt det var? Smartphones i all ära, men man orkar ju inte göra nåt RIKTIGT på dem?

Nu borde jag städa. Jag är dock döende av trötthet så vet inte riktigt hur det ska gå till. Oh well, vad är väl ett rent hem? Förutom alldeles alldeles underbart...

2 kommentarer:

Carin sa...

Om det är lite tröst så pluggade jag systemvetenskap och jobbar numera som webbutvecklare :)

Johanna sa...

Fixar hon 1.5 fixar hon 3! Vår hund fixade 0 i 7 år och nu fixar hon 5h. (Även om det inte känns riktigt bra för mig..)