tisdag 12 september 2017

Kalenderjakt

Nu har vi tre barn på tre olika skolor med tre olika uppsättningar föräldramöten, studiedagar, friluftsdagar, utvecklingssamtal... you name it. Och ofta funkar det så att vi får tre olika veckobrev på fredagar, läser det i farten och tänker "det måste vi skriva in i kalendern" och så händer det inte. Vi kör bara digital kalender vilket är bra eftersom: påminnelser + har alltid med sig, men är dålig eftersom: sitter inte synlig där man påminns flera ggr.

Så jag tänkte att vi borde skaffa en familjekalender. Jag vill att den ska ha breda kolumner för varje person i familjen + mycket utrymme varje dag. Om Emmy både har gympa, cheerleading och läxa så ska allt få plats. Jag vill också att den ska vara magnetisk så att den kan sitta på kylskåpet. Den ska ha uppslag för en vecka i taget eftersom vi aldrig skulle komma oss för att fylla i för en hel månad. Och så vill jag gärna att den ska ta mig i örat och säga "tänk nu på att du måste handla matsäck idag till utflykten imorgon, eftersom vi inte har något hemma". Helst ska den handla själv.

När jag tänker på det så vill jag främst ha någon som sköter det där åt mig? Vad kostar det att ha au-pair tror ni?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har kommit på värsta extrajobbet för en blivande admin: att organisera ett veckoschema till en familj baserat på veckobrev mm samt att det kan ingå tex matplanering, inköpslista, recept... osv osv. Kanske budget, betala räkningar? Fatta vad man skulle vilja betala för det!

L sa...

Jag har också tre skolbarn och det som funkat bäst för oss är en stor whiteboardtavla på ytterdörren (kanske inte passar din inredningsstill men men :) ). På söndagar försöker vi kolla av veckobrev och den långsiktiga papperskalendern (där vi (förhoppningsvis) skrivit in läkarbesök och sånt) och skriver upp när alla börjar och slutar och idrott och aktiviteter. Vi missar fortfarande grejor, men det är i alla fall lite bättre än förut. Och barnen kan se själva innan de går hemifrån om de har simning/idrott/börjar sent.