söndag 11 mars 2018

Ej ett geni, om man säger så.

Jo, men jag var ju dum i huvudet nåt så jävulskt och tänkte "gud vad länge sen det var jag var sjuk, vi har verkligen varit osedvanligt friska den här vintern". Enter dunderförkylning. Den kom så pang på också, jag satt i soffan på kvällen och från ena sekunden till den andra hade jag ont i halsen? Så jävla desperat av förkylningen att liksom bara tvinga sig på sådär?

Så nu har jag tillbringat en ensamhelg med barnen samtidigt som jag varit döende. De har även haft aktiviteter osv, så det har ju varit lugnt och skönt. Inte. Ikväll när jag inte är ensam med dem längre ska jag tappa upp ett så hett bad att jag skållas och sen ska jag sjunka ner i det och bara koka mig frisk. Ja, inte Benet Med Såret då, det lägger jag ju på badkarskanten som vanligt. Är det inte läkt än? NEJ!

När jag säger att ungarna hade aktiviteter så menar jag att Emmy hade cheerleading. Både lördag och söndag den här helgen. Det närmar sig tävling så de pressar ut de mesta ur de stackars (nej, inte på riktigt) ungarna som är så jävla duktiga. Alltså på riktigt, tjejerna är mellan 10-12 år och kastar varandra i luften och tränar stenhårt och memorerar långa koreografier och gör bakåtmjukisar och framåtmjukisar och hjular och och och. Är så jävla impad av cheerleading som sport, av småtjejerna som tar i och kämpar och pushar och VÅGAR, samt av tränarna som är 15-åriga tjejer och viker sina helger åt detta. Det är fint.

Jag önskar att jag hade nåt sånt. Jag hade ju roller derbyn och jag saknar den så himla mycket. Det är sorgligt hur ofta jag drömmer om att jag rullar igen och att jag inte tappat nånting utan allt går jättebra. Så ska jag börja igen? Nej. Dels för att mina ben skulle gå sönder i ett nafs igen, och dels för att jag inte tycker om att börja om. Det skulle ändå inte vara samma och jag skulle känna mig malplacerad. Däremot har de börjat prata om ett "pensionärsteam" i cheerleading och kanske...?

Nej men seriöst, jag sökte ju en hobby och kom på att jag vill lära mig att crawla och det håller jag fast vid. Men eftersom jag inte kan bada nu så är det uppskjutet tills jag inte har ett gapande sår på benet. Men jag har ett friskvårdsbidrag som jag vill börja utnyttja, och jag vet inte vad jag ska lägga det på?

Det här är mina förslag på vad jag kan köpa för friskvårdsbidraget (3300/år). Alltså för mig själv, det är inte så att jag ska presentera dem på powerpoint för nån. Men iaf:

1) Simning. Jag menar, jag älskar ju att simma. MINUS: det dröjer länge innan jag kan göra det och då ska jag ändå lägga pengar på att lära mig att crawla vilket innebär att det blir kaka på kaka?

2) Gymkort. Inte för typ crosstrainer eller så, utan för att lyfta grejer och bli stark. MINUS: Jag har lyft vikter förut och det var rätt kul, men jag gjorde nog lite fel för jag fick ont i axeln och skuldran så om jag ska göra det igen vill jag ha hjälp (dvs typ en PT) och då blir det helt plötsligt alldeles för dyrt.

3) Yoga. Jag vill gärna bli smidigare och stärka muskler utan att kanske stressa kroppen för mycket. MINUS: Det är ofta en fast tid i veckan och jag behöver kunna vara flexibel, vill inte binda upp mig till typ "torsdagskvällar":

4) Massage. Få kroppen genomknådad och knutor upplösta osv osv. Välbehövligt som fan. MINUS: Det är så dyrt att man liksom får tre-fyra ggr och sen är alla pengar slut. Dessutom får jag massage via jobbet ibland.

5) Ridning. Jag älskar ju att rida. MINUS: helt ärligt så är det också jävligt krävande både i form av att det är en fast dag i veckan som jag får ångest av om jag missar pga svindyrt, och det sliter så på kroppen i form av skavsår och träningsvärk osv. Och nu menar jag inte bara skavsår på fingrarna om vi säger så.

6) ... ja vad? Har ni några tips? Jag kan inte göra något som innebär spring eller hopp eftersom jag fortfarande har jätteproblem med benhinnor/stressfraktur/VAD FAN DET NU ÄR. Annars hade jag lätt velat testa balett för vuxna nybörjare. Det är lite begränsande att benen inte tål några stötar alls (det är en lång historia), plus att jag som sagt inte har jättestor lust att binda upp mig en gång i veckan. Har funderat lite på linedancing pga älskar dans som sagt, men tja... är öppen för idéer!

(Badminton då? Jo men det ströspelar jag ändå och det lönar sig inte att betala terminvis, jag har kollat upp det.)


5 kommentarer:

Anna sa...

Kanske ett friskiskort? Då kan du gå på deras yogapass lite när det funkar + få hjälp med teknik i gymmet utan nån extra kostnad.

Unknown sa...

Men alltså, såret på benet! Har de tagit nån odling på det så det är inte är några envetna bakterier som kräver behandling? Låter ju galet att det inte läker och för tankarna till stafylokocker el MRSA... (förlåt om jag oroar dig men du går ju ändå på vårdcentralen och de kan väl ändå inte ignorerat detta hoppas jag??). Hoppas hursomhelst att det läker snart så du kan börja bada och simma som folk igen!

Liza sa...

Jag började träna på gym förra året och fick kontakt med en sjukgymnast vilket var grymt. Typ samma som en pt men billigare (tror jag betalade 350 spänn för en gång), tog hänsyn till ev skador (knä i mitt fall) och hur man jobbar kring det men sa att jag ville bli stark i resten av kroppen också och fick en genomgång på relevanta maskiner och lite annat! Detta var på stc, vet ej hur det ser ut på andra gym men det finns säkert likande. Har alltid hatat gym/träning, tycker kondition är så sjukt tråkigt men trivs faktiskt med styrketräning. Man sköter sig själv, flexibelt och fokus är bara på att bli starkare :)

Malinka sa...

Jag kan bara rekommendera att lyfta tunga saker. Har själv klarat mig utan PT, men kanske finns det något slags PT-grupp på nåt gym i din närhet?

Anonym sa...

Poledancing? Lite dans, smidighet och "tramseri" på en och samma gång. Behöver inte vara en fast dag, utan att de har typ tre pass i veckan som en får kika in på efter behov. Väldigt roligt och kreativt, och inga hopp eller spring. Appråpå massage så beroende på hur det ser ut där du bor, men nog finns det billigare massage än typ 1000kr per gång sålänge du inte går till spa-ställen. Kolla upp typ friskvårdsställen, ofta kan det vara så att någon har typ kiropraktor-klinik och massage, men att detta inte basuneras ut likt spa-ställen. Jag vill iallafall påstå att du kan få en bra massage för 5-600 utan problem sålänge du inte har tvång på att gå till ett överprisat spa-ställe. Och massage kan en fan inte få för mycket av, så det är nog mitt prio1-tips!