tisdag 1 januari 2019

Gott nytt år!

Årssummering av 2018: trots att mormor dog var det bästa året på länge. Det säger iofs mer om hur genuint genomvidriga år vi har haft den senaste tiden. 2018 var inget speciellt, men det var inte kaos och misär och det är jag oerhört tacksam för. Det känns som att vi fått näsan över vattenytan och kan andas lite och jag hoppas VERKLIGEN att jag inte förstör nåt nu genom att skriva detta. Min jävla olycka i Budapest var ju en redig skitmacka, men på det stora hela så är det ju en piss i mälaren liksom.

Genomgång av mina nyårslöften för 2018: Jag läste över 50 böcker, så det var bra. Däremot lyckades jag inte lära mig crawla, men till mitt försvar beror det mest på att jag blev åksjuk av att vrida huvudet. Det är inte mitt fel att jag är en mes. Och jag spelade badminton nästan varje månad, umgicks med kompisar varje månad och gick på bio oftare än förut. Men inte en gång i månaden, som tanken var. Vad jag däremot lyckades (typ) med var att sluta bita på naglarna. Det är ju helt sjukt? Jag har aldrig lyckats tidigare och nu har jag inte långa naglar, men inte nedbitna heller? Halleluja!

Nyårslöften för 2019: 

1) Jag ska ha gjort 100 träningspass. Det är lite knappt två i veckan, så det låter ju hanterbart kan man tycka? Well... vi får se hur det går. Att åka till stallet och rida kommer inte räknas, men simning eller badminton eller gym osv räknas såklart. Det handlar såklart inte om nån "nytt år, ny kropp"-grej, utan mer om att skrivbordsjobb tar på kroppen. Jag blir stel och får ont och det är ju rätt trist. Lite mer rörelse känns för första gången som nåt jag gör för min egen skull och inte för att man "måste" eller "borde".

2) Jag ska inte flyga. Alltså, jag vet inte ens om jag kan hålla det här... så illa är mitt reseberoende. Men vi ska bila till Frankrike i sommar och jag ska inte med på jobbets årliga resa och jag har inget annat inplanerat så nog BORDE det gå att stanna på marken i ett helt år?

3) Jag ska läsa 70 böcker. För 50 böcker var knappt en utmaning. Jag läste 54 böcker i år och har inte behövt anstränga mig nåt speciellt. Så 70 böcker borde bli en utmaning. Jag har sett att det finns massa olika slags temautmaningar. Typ "läs 10 böcker skrivna av nån som är född samma år som du" osv, men då blir läsandet en bökig grej och det har jag varken tid eller ork med. Det får bli samma blandning av usla böcker som är lättillgängliga, och böcker jag faktiskt vill läsa.

4) Jag ska renovera mera. Är det nåt jag önskar så är det att jag ska orka hitta tillbaka till att ha små projekt. Sånt som jag alltid höll på med förut, innan allt gick åt helvete och vi blev utmattade hela högen. Jag ska börja med att måla om en vägg på övervåningen, sen tänker jag tapetsera om köket och äntligen göra iordning ungarnas rum i sommarstugan. Vi ska bygga en friggebod på tomten, så att min syster med familj får plats när de hälsar på. När de inte är där (dvs typ 95% av tiden) så finns det utrymme för Noa att flytta ut ur ungarnas rum i stugan, och det vore kul att ta tag i det sunkiga rummet till sist. Nu när resten av stugan är så fin. Jag ska också "unna mig" riktiga möbler. Det vore ju kul att ha hela stolar i matsalen om inte annat.

Jag vet inte, jag tänker att nyårslöften är mer som en målsättning för året. Jag vill fortsätta må bättre och vill hitta tillbaka till mer ork som sagt. Och så hoppas jag nåt enormt på att alla får vara friska och må bra. Den här familjen förtjänar det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som riktigt bra målsättningar! :)

Anonym sa...

Det tycker jag också! Lycka till