måndag 17 juni 2019

And all that stress!

Jodå, det är ju inte direkt lugna veckor som har varit. Eller kommer vara. Först har det såklart varit skolavslutning och allt sånt som hör till: dagen före Majkens skolavslutning insåg jag att eh... det har inte ordnats nån insamling till hennes lärare? Inte till de stora barnens heller, men i Noas fall så köpte vi en egen present till hans huvudmentor och i Emmys fall så litade jag på att klassföräldrarna skulle fixa. Men i Majkens? Dödstystnad. Inga klassföräldrar fanns. Jag insåg att vafan... det här kommer hamna på mig.

Och visst, man måste inte köpa present till lärarna. Men jag tänker att om jag hade varit lärare och varit typ den enda av mina kollegor som inte fått nån present av klassen, då hade jag sett det som att folk är missnöjda med mig. Och jag vet att inte alla lider av samma patologiska "herregud alla hatar mig"-osäkerhet, men ändå. Sånt kan man ju inte riskera.

Så jag köpte två presenter: en till Majkens huvudlärare och en till hjälpläraren som var lärare när de gick i förskoleklass. Och sen så vräkte regnet ner hela skolavslutningen och alla blev dyngsura och jätteblöta och istället för att samlas i parken där skolavslutningen hölls så skulle vi plötsligt samlas i klassrummet? Jag frös och var genomblöt och ville bara hem, så efter att ha stökat in oss i klassrummet fick Majken snabbt lämna över presenterna och så smet vi iväg. Orkade inte göra nån "och så vill vi i klassen visa vår uppskattning"-grej ens, så hälften av föräldrarna märkte nog knappt att presenterna delades ut. Hade jag ångest över detta? Gud ja. Kände mig så dum. MEN JAG FIXADE ÅTMINSTONE PRESENTER JU! (Detta skrik är till för mig själv, för började få ångest igen över att jag är så klantig och pinsam och osmidig...)


Ja och så hade ju Emmy och Noa skolavslutning dagen efter Majken och dagen efter det fyllde Noa år och så hade vi egentligen astmamottagning för Emmy (som ställdes in pga förkylning) och så har vi en tandläkartid nån gång nästa vecka, Emmy har optikertid denna vecka och jag har tid för EKG och uppföljning av medicin. Midsommar på fredag också ja. Sen blinkar vi och så ska vi strax åka till Frankrike?!

Jag. Hinner. Inte. Med.

Absolut, Frankrikeresan är ju ren lyx och jag har inget klagomål på den i sig (även om vädret känns som att det kommer vara SÅDÄR), men det har varit liiite mycket nu. Jag har haft hjärtklappning varje dag i en vecka nu. Det kan vara stressen, men det kan också vara att jag ätit primolut nor för att skjuta upp min mens. Skulle annars fått den första dagen i Frankrike och känner att den timingen hade varit rätt... usel. PMS när vi ska köra från Örebro till Bayeux på två dygn? Haha I think not. Så nu försökte jag skjuta upp den här månadens mens för att då nästa månads ska komma lite lägligare. Håll tummarna för att det funkar?

Så ja. Mitt EKG kommer visa världens sämsta hjärta och sen kommer min medicin dras in (jag menar, allmänpsyk här är ju så dumma i huvudet att hälften vore överdrivet) och sen kan jag lika gärna ta livet av mig. Men innan dess har jag en månads medicin kvar, tusen grejer att göra, köpa, fixa och packa.

Ja just ja! Mitt i allt detta har vi ju byggt en friggebod ute i sommarstugan också. Det får dock bli ett eget inlägg. Nån gång. Om jag hinner.

Inga kommentarer: