måndag 29 juli 2019

Ellen testar: fransförlängning och nagelförlängning

Va?! Ska jag låtsas som att jag inte varit i Frankrike och haft en fantastisk semester och inte bloggat på snart en månad? Ska jag det, va va va? Eh nej. Men hallå, jag vill visa bilder och då måste jag koppla in minneskortet i datorn och... det orkar jag inte just nu.

Men! Inför resan så gjorde jag både en fransförlängning och en nagelförlängning (akryl) och det tänkte jag nu ge mina åsikter om.

Fransförlängning: Det började inte så bra. Jag fick irriterade ögon av limmet så jag kunde inte stoppa i linserna igen efter jag var klar. Det blev även nån miss i kommunikationen mellan mig och fransstylisten så jag fick fransar jag inte var så förtjust i. Nämligen alldeles för långa och samma längd på alla.

Så... jag åkte hem utan linser i ögonen (dvs såg ingenting) och grät för att det var så fult. Sen åt vi mat och jag skulle efter det försöka stoppa i ett par nya linser, men glömde att jag hade... hackat chili till maten. GENI! Det sved så mkt i ögonen att jag panikvrålade rakt ut och tårarna sprutade. När man gör en fransförlängning får fransarna inte bli blöta första dygnet. Hahahaha.

Jaja. Senare på kvällen när jag hade skrubbat händerna en miljon gånger så fick jag till sist i linserna och kunde konstatera att ögonen inte var totalsabbade men att fransarna inte direkt var som jag tänkt mig. Men. Dagarna gick och eftersom jag hade blött ner dem så mkt med mina tårar så ramlade rätt många av de första dagarna, och DÅ! Då blev det faktiskt rätt fint.

Sen har jag badat och dykt i vågor och svettats och de har suttit rätt bra. Nu är det några enstaka kvar och det ser förjävligt ut, men under resan var det sjukt skönt att känna sig någorlunda fräsch och pigg även helt osminkad.

Hade jag gjort detta på vintern? Nja. Man KAN säkert sminka sig trots fransförlängning, men jag kunde inte. Kom liksom inte in "bakom" fransarna till ögonlocket eftersom jag har s.k. "hooded eyes". Jag har alltså inte haft eyeliner eller ögonskugga på över en månad nu, och eftersom det är sånt jag gillar så känns det inte värt att göra detta inför vintern när jag ändå har tid att sminka mig och inte badar hela tiden.

Kommer jag göra det igen inför nästa sommar? O ja. Jag har ju sjukt korta och mesiga fransar så när jag är helt osminkad ser jag - särskilt ihop med mina blekblå tråkiga ögon - helt färglös ut. Det är sjukt. Så att "öppna blicken" och ändå inte behöva oroa sig över mascara när man badar osv, det var sjukt värt. Detta kommer bli min go-to-grej innan semestern börjar. Om jag har råd då.

Naglarna då? Hehe. Well, jag gjorde dem på en kedja här i stan och det gick rätt fort och de blev rätt så tjocka och klumpiga - men jag hade valt väldigt korta så det gjorde inget. Och nu vet jag inte hur hållbarheten hade varit om jag inte hade badat i saltvatten med massa vågor hela tiden, men jag vet hur det blev för mig: de sprack och gick sönder och klistret lossnade. 1.5 vecka efter jag gjort dem så var alla borta igen. Det var iofs rätt kul att pilla bort dem, men mina naglar under blev ju såklart rätt skadade så nu har jag superkorta fula naglar igen.

Jaha, det var det! Jag testade att vara en glamourös tjejkvinna med långa naglar och fransar, men är inte riktigt säker på att det är jag. Så kan det vara!

(Och jodå, reseberättelse kommer snart, om ni mot förmodan 1) bryr er och 2) inte redan sett allt på instagram)

3 kommentarer:

Ulla sa...

Jo, vi bryr oss!

Anonym sa...

Ja berätta om resan!

Filippa sa...

Tips tips! Gör lash lift + färga brynen nästa gång - samma pris, bättre hållbarhet, MKT lättare att ta hand om, och noll irritation (hälsningar från en som också får kontaktallergi av franslim).