lördag 18 september 2010

Dagens outfit (eller brist there of)

Om jag hör en människa till säga att "nämen graviditetskläder är ju helt onödigt, det är ju bara att köpa vanliga kläder i större storlekar" så skriker jag. För att:

1) Vissa av oss har redan "vanliga kläder i större storlekar" för att det är enda chansen att tröjorna och klänningarna ens ska gå över "behagen". Eftersom ingen del av kroppen blir mindre när man är gravid så har jag svårt att se hur min vanliga kropp + de större "behagen" + magen ska få plats i samma kläder som vanligt.

2) Hur små magar har folk egentligen? Det är ett skämt att det skulle finnas något plagg annat än de från olika mammakollektioner som skulle gå att få över min monsterboll till mage. Vi pratar om enorm mage, vi pratar huge, stor, makalös, gigantisk. Ja men ni ser ju ovan, det är i v. 15 - jag har 25 veckor kvar. Möjligtvis att jag på slutet kan få på mig någon t-shirt från Biggest Loser-deltagarna innan de har loosat, men i övrigt är det bara mammakläder som gäller.

Och då hamnar man ju i kläm. Eftersom det inte finns några snygga mammakläder. Jag tror att modeindustrin är i maskopi med miljöfanatiker; ju fulare man känner sig som gravid, desto mindre risk är det att man skaffar många barn och desto bättre är det för miljön.

Tydligen verkar inte jag ha fattat det här dock, men jag känner mig ju å andra sidan inte så jävla het ogravid heller. Det är väl kanske däri felet ligger?

4 kommentarer:

Mor Grön sa...

På plus-sidan är mamakläder jävligt billigt begagnat. För att målgruppen inte är så stor antar jag. Du får masa dig runt på lite bytardagar nu i höst. Köpte massor av nyskickliga kläder till min gravida syrra på kvartersloppis för 10 kr plagget nyss.

Sonja P-L sa...

Jag är en av dem oförskämda som RSS-följer din blogg, men nästan aldrig kommenterar. Jag är bara tvungen att kommentera nu, trots att jag inte har något klokare att säga än:
DU SER SÅ VACKER UT! Stor eller liten mage, graviditeten ser bra ut på dig, åtminstone enligt fotot :-)

Ellen sa...

Men gud Sonja, tack! :-) Nu blir jag helt generad.

Marie sa...

Jag håller med du :)