tisdag 28 september 2010

Typ som soduko. Sudoku?

Vi pratar lite namn här hemma. Eftersom vi har sjukt svårt att komma överens är det verkligen på tiden, det är ju bara drygt halva tiden kvar nu. Problemet är alltså inte att hitta fina namn, problemet är att övertala min träbock till make att det är fina namn. (Han tyckte att Noa skulle heta Enzo. Jag tycker liksom redan där att han har skänkt bort sin rätt att ha en åsikt)

Men i alla fall så har vi just för tillfället lyckats enas om tre namn. Två killnamn, ett tjejnamn. Det ena killnamnet är samma som min favoritartist i kategorin "manlig" har gett sin son. Det andra är nästan samma som en annan manlig favoritartist har gett sin son, med bara en skillnad på begynnelsevokal.

Tjejnamnet å sin sida är en kombo av två namn. Det första är en titel på en låt av världens bästa kvinnliga artist, det andra är ett namn på en karaktär skapad av Sveriges bästa författare, och hon (karaktären alltså) har en himla snygg frisyr som snart kommer sitta på en Emmy nära mig.

Klurigt? Inte lika klurigt som att försöka hitta ett namn som passar någon som tycker att "öh... Johanna, det är väl snyggt?"

13 kommentarer:

Maiden sa...

Jag håller med, varför ska mannen vara med å bestämma liksom... ;-) Vi hade verkligen inga tjejnamn, dessutom var vi säkra på att det var en kille - men icke!! Jag hade massa fina tjejnamn å maken hade... en del tjejnamn... Men eftersom förlossningen tog 60 timmar så fick jag tillslut som jag ville! Hi hi. Världens finaste Ingrid liksom!!!
Lycka till!

presens sa...

Men var inte så hemlighetsfull! Jag vill ju veta, ju. Och vad var det för fel på Kerstin?

leos mamma sa...

och vad hände med majken? ;)

man kan förverka sin rätt att tycka till om namnet på bäbisen faktiskt. fråga maken ;) fast det handlade ju om annat än bara taskig namnsmak förstås.

Ellen sa...

Maiden - Ingrid är verkligen jättefint!

presens - om man känner mig blir det inte så svårt. ;-)

Angående Majken och Kerstin: Majken är det bara jag som gillar. Verkligen bara. Kerstin känns liksom nästan lite förbrukat eftersom vi har pratat om det så mycket. Ologiskt? Ja.

presens sa...

Jag känner dig uppenbarligen inte tillräckligt väl. :-( Och på tal om det - varför kommer du inte till Alfaville så jag får lära känna dig lite bättre?

Kan du skicka ett meddelande till mig på msn när du får tid? Jag vet inte om jag har sabbat några inställningar och vill gärna kolla det.

För övrigt håller jag med om Ingrid.

Ellen sa...

presens - för att jag inte orkar. Det är morfars begravning i helgen, vi håller på att renovera tvättstugan, jag är allmänt gravid. Behöver lite vila och åka till gbg känns inte aktuellt just nu. :-(

presens sa...

Ja, jag förstår ju självklart att du har jobbigt. Jag hade bara, ego nog, hoppats på att få träffa dig.

Ellen sa...

presens - men alltså, kom hit då? Vi kan väl ha en egen träff här? :-)

presens sa...

:-D I stället, menar du? Kanske inte... Men en annan gång?

Ellen sa...

Nu menade jag ju en annan gång. :-)

ak sa...

Paparazzi-Ronja? Innovativt, men har du testkört det på FL?

Ellen sa...

ak - ha ha ha! :-D

Veronica sa...

Chansar hejvilt bara för att det är kul att gissa; Abbe, Sigge och Anna-Stina. När det kom till kritan är det nog bara Sigge som känns rätt Säkert. :-)