torsdag 23 september 2010

Hjälp, tack!

Vi ska väl äntligen få ändan ur vagnen och inreda en tvättstuga. Just nu har vi ett stort, kallt förråd där det står tvättmaskin samt tumlare. Vi ska sätta upp en vägg och dela av, sätta upp ett innertak och lägga golv för att se till att det blir en tvättstuga snarare än ett helveteshål.

Men om man nu har svart-vit-rutigt plastgolv (billigast möjliga typ), vad ska man ha på väggarna då? Säg inte vitt. Säg inte svart. I övrigt får ni säga vad som helst. Färg eller tapet är det fråga om, inte kakel eller något liknande fancy.

Tips nu. Gärna med bilder. Tack!

8 kommentarer:

Tjockalocka sa...

Mentolturkost eller bubbelgumsrosa.
Målat.

Jenny i Malmö sa...

Rött... blodrött!

Liza sa...

Mintgrönt! Har ingen bild, men jag har ett nagellack hemma som har precis den där nyansen som skulle passa som väggfärg till ett svartvittrutigt golv. Isadora Wonder Nail Wide Brush 619 Vintage Mint.

Anonym sa...

Mörkt rött är alltid snyggt till svart/vita golv/Anna Panna

L. sa...

Jag skulle nog köra på våtrumsväv och måla på den. Nästan alla färger passar ju till svart-vitt, själv skulle jag valt någon typ av ljus grön färg: mintgrön, ljusgrön, grågrön eller kanske turkos. Det beror lite på belysningen också. I en tvättstuga skulle i alla fall jag vilja kunna se ordentligt om det t.ex. är en fläck på något, och då är risken med mörkt rött eller starkt rosa att det skapar det där härliga rosaskimrande ljuset som får allt att se vackert ut!:-)

En variant är att måla v*tt på ett par väggar och en starkare färg på någon annan. Om det är stora ytor det handlar om kan det vara ett ekonomiskt alternativ eftersom bruten färg kostar mer.

Ellen sa...

Egentligen vill jag nog ha bubbelgumsrosa. Men vetefan, färg har ju blivit så himla dyrt nuförtin?

Annars får det bli någon rätt neutral, billig tapet "så länge".

Mörkrött gillar jag defintivt inte i alla fall, dessutom är det redan otroligt mörkt där nere och vi behöver ljusa upp. Men tack för alla tips!

terry sa...

Rusta har ju billig färg och snygga tapeter. Kanske typ kaffe latte färg eller en tapet med svarta blommor, lite "retrostil" sådär.

Ellen sa...

terry - ah men gud! Att jag inte tänkte på det själv. Ska genast åka till rusta och botanisera.