torsdag 2 september 2010

Hur tänkte de där?

När jag surfade runt för att hitta något att se på tv ikväll såg jag att tv-dramatiseringen av Elizabeth Georges böcker om Lynley och Havers sänds ikväll på någon bortglömd liten kanal. När de castade Havers till den här serien måste de ju ha varit fulla. Har ni läst böckerna? Varje gång beskriver de i alla fall Havers som tjock, ful, klumpig, dåligt klädd och med ett hyfs som är ungefär lika polerat. Så man tänker väl ungefär ett utseende som Babben Larsson. (No offense Babben!)

Men så till skådisen som de tydligen tyckte passade perfekt in på "ful, tjock, klumpig". I present, Sharon Small:
 Det kan ju inte bara vara jag som inte riktigt tycker att det stämmer?

Vilken är den värsta castingen ni kan komma på?

10 kommentarer:

Sofie sa...

Hahaha, min mentala bild av Havers har alltid också varit Babben - visst är det så att Havers dessutom bär förnamnet Barbara, vilket ju är rätt likt Barbro/Babben? Det har alltså varit helt oundvikligt.

Finns inga likheter alls med den utvalda skådisen.

Inte bokbaserat, men varje gång jag kollar på min guilty pleasure 90210 (den nya serien) undrar jag hur de tänkte när de valde ut "Teddy Montgomery", eller Trevor Donovan som han tydligen heter IRL. Han ska spela typ 17, men i sann Steve Sanders-anda ser han ut att vara ca 35.

Malinka sa...

Typ alla Miss Marplar är helt galet felcastade. Den enda som jag har fördrag med är Julia McKenzie.

Lynley är förresten också helt fel. Han ska för sjutton vara ljus. Jag tänker mig typ vaheterhan, som spelade huvudrollen i Maurice ... kollar IMDB ... Men vafanjajustdet, Hugh Grant spelade ju det där love-interestet ... James Wilby. (Vart har egentligen Rupert Graves tagit vägen, förresten?)

Sorry. Du var bara förskolebarnet då, jag vet.

Men inte James Wilby i alla fall, inser jag när jag ser bild. Men inte Nathaniel Parker i alla fall.

Sofie sa...

Just det, kom på en till: John Cusack i Fever Pitch. Att de förflyttat hela handlingen till USA istället för England är bara fel, fel, fel. Även om jag normalt sett gillar Cusack.

Sofie sa...

Menar såklart High Fidelity, inte Fever Pitch.

kajsa sa...

Bridget Jones. I boken är hon anorektiskt och väger typ 50 kg.
I filmen är hon iofs normal, men man framställer henne som jättetjock.

Ellen sa...

Sofie - jo precis. Barbara Havers = Babben. Så klart!

Malinka - ja, Lynley är också fel, men där är det "åtminstone" bara hårfärgen.

Kajsa - är det så i böckerna? Sjukt. Öht är ju folk så makalöst märkliga när de väljer skådisar till filmer, ofta stämmer det ju inte alls!

emmaw sa...

Jag blev rätt besviken på Alcide Hervaux i True Blood. Han är inte alls så som jag hade tänkt. Han är för bildskön och för osexig...

leos pappa sa...

jennifer garner som elektra
ben affleck som daredevil
alla huvudpersoner i fantastic four, men särskilt jessica alba som susan storm
hayden christensen som darth vader
katie holmes i batman begins
orlando bloom i kingdom of heaven

Ellen sa...

Nu kom jag på en till: han som spelade Erik Winter i senaste filmatiseringen. Wtf? Winter ska vara överklass, tillknäppt, väldigt mån om sin integritet. Inte hippie med översta skjortknappen uppknäppt!

ylva sa...

Har själv inte läst Elizabeth George men varje gång jag råkar se med mina föräldrar påpekar dom det och när jag hintar att jag tycker det skulle va gulligt om Lynley och hon blev kääära så dom ba: "det skulle ALDRIG hända i böckerna".

Felcastad enligt mig är Orlando Bloom som Legolas, alltid tänkt mig honom som ROLIG med mörkt kort hår (vet inte om det har någon överensstämmelse med boken dock).

Hon som spelar Anne på Grönkulla i den gamla serien,tänkte alltid att Anne hade skinn på näsan, men den där är ju alldeles mjäkig.

Får man dra en rättcasting också så tycker jag att ALLA i Ang Lees Förnuft och känsla är heeelt rätt, inklusive Hugh Grant.

(Håller med om tidigare Miss Marple kommentar förresten, verkar va svårt att få det där rätt).