lördag 11 februari 2012

"Inspiration" från hemnet.

Har ni sett att Hemnet har en ny flik? "Inspiration" heter den. Och jag vet inte, men det känns lite som att de tog i så att de sket på sig när de letade bilder dit. För alltså, de flesta bilderna där är på vanliga rum. Rätt mycket Ikea. Rätt mycket vitt vitt vitt och så lite rosa eller blått, beroende på kön. Rätt så mycket... tråkigt.

Jag kanske hade missuppfattat något, men inspiration för mig är inte det man hittar i vartannat hus?

Min favorit är den här bilden:

























Vad ska vi inspireras av? Dagiskortet på väggen? Avsaknaden av gardiner? Är det meningen att vi ska ringa runt till varandra helt exalterade och bara "Såg du?! De hade en stol med böcker på!". Eller är det heliumballongen som är det där oväntade som vi alla ska inse är den nya trenden?

Nåja, jag vill inte döma. Trots allt är jag inte särskilt bra på inredning. Så jag lydde Hemnet och inspirerades:








































Man vill ju inte vara ute liksom. Fast nu ser det inte ut sådär i ungarnas rum längre, de har nämligen precis (idag) fått sin efterlängtade våningssäng. Nu ser det ut såhär istället:
























Tror ni att Hemnet tycker att det är inspirerande? Det finns ju faktiskt krokar! Och lampor! Och... en bebis! Ser ni henne?

Missförstå mig rätt nu - det är klart man får ha det fult hemma. Det kan väl vara avslappnat och skönt? Men när ens fula hem hamnar under "Inspiration", då känns det som att något har gått lite snett.


5 kommentarer:

Kerstin sa...

Haha Ellen, tack för länken till Hemnets inspiration. Tror inte jag såg ett enda barnrum utan åtminstone en pryl eller möbel från IKEA :-D Inte för att det är fel på IKEA men när man ser expedit-hyllan för femtielfte gången i ett barnrum känner man ju inte direkt inspiration ;-)

Anonym sa...

Bebisen är längst ner i vänstra hörnet, i dörröppningen! *stolt*

Ellen sa...

Kerstin - men eller hur? Eller okej om man målat om och gjort coola lösningar, men det var ju skittråkiga rum ju.

Anonym - mycket duktigt!

Anna Riklund sa...

Haha! Jag, som jobbar som webbredaktör på Hemnet, erkänner att det där nog är den minst inspirerande bild jag någonsin sett i vårt inspirationsflöde. Vi har nog kämpat lite väl hårt för att fylla på den nya kategorin barnrum och missat på kvaliteten. Lovar bättring!

Ellen sa...

Anna - bra det! För det är ju ett roligt initiativ tycker jag!