onsdag 30 maj 2012

Moder Natur, vi behöver ta ett snack.

Om det är något jag stör mig på så är det när folk ska kritisera fenomen genom att påpeka att det minsann inte finns i naturen. Man bara, nähe? Ska det vara ett argument menar du, din mossbeväxta förvintrade waldorfmupp? Saker som inte heller finns i naturen är mediciner, vaccin, preventivmedel och andra saker som vi ju glatt gillar. Eller ja, just dessa järnaresiderande antroposofhärken kanske inte gillar vaccin, men ändå.

Saker som däremot FINNS i naturen är:

- Fästingar. De är inte bra för någonting. De är vidriga små äckel som ingen vill ha att göra med. Om naturen hade varit riksdagen hade fästingarna varit Sverigedemokrater.

- Flugor. Återigen: helt jävla värdelösa. Äckliga djur. Dö. Utrotas. Det kommer inte startas en WWF-kampanj ifall flugorna riskerar att utrotas.

- Damm. Det finns inget vidrigare än dammiga kroppsdelar. Dammiga fingrar, torra tår, knastrande fotsulor. Jag kräks vid tanken på det.

- Elallergi. Nej just ja. Det finns ju inte. My bad!

- Tång/sjögräs/vattenväxter. Ja, jag vet. De fyller säkert någon funktion. Men allt som är under vattenytan är så vanvettigt vidrigt. Jag avskyr att bo här där man inte kan bada på östkusten och slippa allt helvete. Jo, det är klart att det finns tång och sjögräs där, men hoppar man i från en brygga slipper man allt äckel. Här i Närke finns bara insjöar eller Hjälmaren och det är vidrigt. VIDRIGT! Så fort man ska bada så är det något slemmigt och vattnet är grumligt och sörjigt och jag saknar att bada i Östersjön!

- Snö i april.

Lite kan jag känna att om vi nu ska köra den här "moder natur"-grejen fullt ut så vill jag gärna ringa soc. Helt okej kan det ju ändå inte vara att utsätta sina barn för det ovan. Faktiskt inte.

4 kommentarer:

Anna A sa...

Dammiga kroppsdelar? Dammiga kroppsdelar?! Jag håller med, det låter ju fruktansvärt, men... när kommer man i kontakt med det? På bårhuset?

Håller med dig om fästingarna. Vad är deras roll? Att vara fågelföda? Brrr. Fåglarna kan väl äta kakor.

Sjöarna: Oh yeah. Min man är från dina (nuvarande) trakter och kan inte alls förstå min faiblesse för havsvatten av alla salthalter. Ge honom en dyig insjö och han är lycklig som ett barn på julafton. Äckliga slemmiga bottnar avfärdar han med ett förvånat "ja? Men så känns ju botten?" Kretiner.

Karolin sa...

Åk till Tiveden för sjutton! Tar visserligen en (knapp) timme, men klart badvatten, sandstränder och alldeles, alldeles underbart! Jag kan ge dig vägbeskrivning :-)

Ellen sa...

Ja, jag får väl göra det helt enkelt.

LisaM sa...

Som uppvuxen på västkusten måste jag säga att bad på ostkusten brukar ge mig den där känslan av att det är "något slemmigt och vattnet är grumligt och sörjigt". Allt är relativt...