tisdag 12 mars 2013

Pet peeves.


1) När folk äter apelsin bland andra människor. Ljudet när de skalar, lukten av apelsinskal, slörpandet när de äter? Blörk.

2) När folk äter kokt ägg bland andra människor. Typ efter träningen på gymmet? LUKTEN??! Blörk.

3) När folk låtsas att deras barn är ett år yngre än vad de är. Som att jag skulle kalla Majken för ettåring bara för att hon inte fyllt två än. Ba "idag sa min ettåring att hon ville köpa en hatt för att den var gul och fin*" och alla ba "OMG ZE GENI!" och sen visar det sig att vi har tvåårskalas om en vecka?

Ja, det var väl det.


* Den var inte gul. Den var svart. Hon kan tre färger: gul, blå, grön. Hon använder dem konstant fel. Hon kan nämna två bokstäver: E och B. Aldrig rätt där heller. Även siffror är bokstäver. Ingen kinesdrillad bebis här inte.


4 kommentarer:

Anonym sa...

När en vuxen man plockar upp en banan på bussen och skalar med yvig rörelse och pincettgrepp. För sedan in bananen alldeles för lång i munnen och biter av, börjar tugga men har fått lite för mycket i munnen och kan inte riktigt stänga munnen under de tre fyra första tuggen. Publiken i bussen sitter med halvöppna munnar och liksom tuggar med för att hjälpa till. Då kommer alla känslorna på en och samma gång.

/ Grillfest

Ellen sa...

Åh gud, jag dör. Fy fan vad jobbigt det där blev.

EmelieEm sa...

Åh! Kul!
När folk som äter tar ett andetag när de ska ta en tugga mat. Det låter som en snarkning, liksom. Äckligt!

Plus,

Folk som ideligen slår i besticken i tänderna när de äter. Det låter som att de äter mer bestick än mat.

Och såklart,
Folk som äter salta pinnar/ostbågar/pommes som en kanin äter blad, alltså tar pyttesmå bett från ena sidan till pinnen/bågen är slut.
GROSS!

Btw, hur går det med bokvalet till din sons klass?

Anonym sa...

Håller verkligen med om apelsinerna. Det värsta är att det liksom anses "mysigt" att börja bearbeta och skvätta med en apelsin mitt under möten på jobbet - lite hemtrevligt sådär, sunt och oklanderligt. Vet inte om det blir bättre eller sämre av allt kladdigt hushållspapper som genereras runt apelsinätaren dessutom. Jag lider mig igenom hela apelsinsäsongen.