söndag 10 mars 2013

Varför hatar jag Turkiet?

Är det för hur de behandlar kurderna?
Är det för att det känns förknippat med hyperturism och stora hotellkomplex?
Är det för att jag har läst för många kritiska inlägg på nätet om påträngande inkastare?

Eller är jag bara fördomsfull?

Något är det i alla fall som gör att jag inte bokar den där resan i maj till Bodrum, trots att jag faktiskt tycker att det verkar mysigt. Något är det, men jag vet inte vad.

Vet du?


7 kommentarer:

Johanna S sa...

Jag vet inte heller men jag bokade en svindyr resa till Spanien istället... Har ingen lust att åka till Turkiet.

Malinka sa...

Tycker kurdernas situation räcker.

Är iaf skäl nog för att jag, som är fascinerad av Turkiet och gärna skulle vilja åka dit, håller mig borta. Fast jag skulle inte åka till resort, utan till Istanbul.

lillevi sa...

Jag har varit i Turiket, som 17 åring (shit 10 år sen!) - jag tänker inte åka tillbaks, sen om de beror på landet generellt eller för att jag blev fiskbiten och blev liggandes på rummet med ett infekterat sår och ett svullet ben i 3 av 7 dygn låter jag vara osagt...

Sarah sa...

Har precis samma! En kompis försöker övertala mig att åka till Turkiet men jag bara tycker att "nae". Vet inte vad det är - men något är det! Skitkonstigt. :D

Karin sa...

Att du är fördomsfull. Bodrum är fantastiskt. Såhär: Turkiet har hur många kilometer Medelhavskust som helst. Om turken själv får välja (och har tillräckligt mycket pengar) åker hen till Bodrum, Turkiets motsvarighet till Saint Tropez. Solen skiner alltid, havet är kristallklart, man kan göra fantastiska båtutflykter, maten är god. Det gäller förstås att inte fastna på något sunkigt allinclusive, och att vara lite kräsen när man väljer restaurang (stora skyltar med felstavad engelska: dåligt) men det gäller väl längs hela Medelhavet?

Kurdfrågan är ditt rimligaste argument, och om man är principfast nog att inte åka till länder med förtryck (Thailand, Egypten mm) så har jag inget att säga om det.

Själv blev jag med Bodrum via en halvturkisk sambo och en svärfar med lägenhet i Istanbul och sommarhus i Bodrum. Jag har varit minst en vecka i Bodrum de senaste tre somrarna, och visst, jag har tillgång till tolk med lokalkännedom, men om man vill ha en schysst solsemester finns allt man kan vilja ha. (Vill man ha kultur är Istanbul fantastiskt - fast bättre på vinterhalvåret, eller åtminstone vår/höst.) Våga!

Ellen sa...

Karin - det kanske får bli Turkiet någon gång i alla fall då (även om kurdfrågan är i vägen), men inte i sommar tror jag.

Anonym sa...

Har varit i Turkiet två gånger. Det är där som mina rasistiska och ofrivilliga känslor kommer ifrån.