onsdag 16 april 2014

Fegbloggande

Jag har så mycket jag skulle vilja blogga om: foliehattevänner på facebook, "riktiga" vänner som inte finns där när de borde, osäkerheten hos mig nu när vi har fått in massor av nya tjejer i laget vilket i sig är jättekul men skickar mig nedåt i en osäkerhetsspiral på många nivåer och en hel drös andra saker, men jag vågar inte. Jag är rädd att nån ska läsa, misstolka eller ta illa upp och bli sur.

Och det är väl nån slags mognadsgrej också antar jag. På nåt sätt.

Istället kan jag ju säga att jag längtar efter en sommarstuga. Missförstå mig rätt: jag ÄLSKAR att bo i stan. Än så länge levererar den här flytten idel nöjdhet. Men en sommarstuga vill jag ändå ha. Vid vatten. Där man kan bada. Mm... bada. Här är nåt jag inte förstår mig på: vuxna som inte badar. Som på sin höjd står till knäna i vatten och kanske kanske simmar en två-tre simtag men aldrig blöter håret. Hur kul är det? Bada (ej badkar alltså) är ju ändå på topp tio över livets nöjen.

Därför är det viktigt att skaffa en sommarstuga i närheten av bra bad. Alltså EJ hjälmaren eftersom det är en vidrig sjö. Bra bad är: östersjön (eftersom det inte finns massa äckliga krabbor där), små insjöar med klart vatten, havet utomlands - helst i Kroatien. Helst ska det också finnas en brygga så att man kan dyka och hoppa och så ska det vara ormfritt. Och inte så jäkla långgrunt att man hinner få kramp i benen innan vattnet når en till låren.

Om man bara bor nära bad på sommaren, vad kan man då mer önska? Eh ja, fint väder så att man kan bada och så också, men ändå. Bad. Bland det bästa som finns.

3 kommentarer:

Anna sa...

Bad är också mitt bästa och har alltid varit det. Jag tror att ungarna mina också är på samma spår. Min make däremot har varit elitsimmare så han är helt ointresserad av bad och står med vatten till knäna och solar sig om vi tvingar i honom. Medan jag och barnen leker sälar och härjar runt.

Vill också ha en sommarstuga med badmöjlighet men har inte råd. Vi bor dessutom på cykelavstånd till två asbra badställen så det är inte synd om mig. Heck, vi bor i Stockholm så det finns fan badplaster överallt.

Från 10-25 års ålder vinterbadade jag också. Det kom av sig när jag blev gravid första gången och fick badförbud pga risk för UVI (har missbildade urinvägar och njure mm tjafs) = risker för fostret. Ska nog återuppta kallbadandet med ett påskbad i helgen!

Ia sa...

Kombinationen lägenhet (nu bor jag inte direkt mitt inne i stan-stan, men tillräckligt nära för att räknas dit) och stuga i skogen vid en djup insjö med klippor är fantastisk. Rekommenderas.
Jag har definitivt inte ormfritt, men jag jobbar på det. I skrivande stund har jag en huggis i hinken som väntar på att få ett nytt hem i grannorten.

Kerstin sa...

Vi har sommarstuga 20 meter från Hjälmaren, nog kan den vara lite grumlig men så farligt är det väl inte?? ;-) Iaf inte när man har en flytbrygga att hoppa från :-)

Vad är egentligen foliehattar? Kan du inte göra ett inlägg om det? :-)

Glad Påsk Ellen!!