söndag 23 november 2014

3 x glada saker.

Ibland florerar det såna där utmaningar på facebook, där man ska lista tre saker som gör en glad i tre dagar, eller fem dagar, eller tills dessa positiva människor tycker att det räcker. Jag är inte så mycket för sånt. Jag tycker att glädje är rätt ointressant för det mesta, det är härligt för den det gäller men det är ointressant.

Men trots att det är så jävla tråkigt tänkte jag ändå glädjeblogga lite idag. Inte för att jag är sådär sprudlande lycklig som alla dessa facebookglädjespridare, utan för att jag har haft en riktigt mysig dag och därför orkar se lite ljus i detta helvetesmörker som är november 2014.

Tre saker som gör mig glad just nu:

1) Vi har fått en bokslukare. Som vi har kämpat med denna läsning. Gråt, skrik och tandagnisslan. Bokstavligt talat har det varit en svettig kamp om att få Noa att läsa. Men nu? Herregud vad ungen läser. Sådär verkligen slukar böcker. Och. Det. Ruinerar. Oss. För får man äntligen en läshatare att bli en läsälskare så säger man ja och amen varje gång ungen i fråga vill ha en ny Gregorbok eller Paxbok eller vilken bok det nu är. Men böcker är ju svindyrt. Öhh, kanske nån säger nu. Har ni ingen bibbla i er stad? Jodå, det har vi. Men vi har även slarvat bort en biblioteksbok och kan inte låna nya böcker förrän den är återlämnad eller den vansinniga kostnaden för den betalad så just nu ligger lånandet lite på is.

Men se på fan, upptäckte vi idag. Barn kan ju ha egna lånekort. Nu ska denna lilla unge kittas med ett sprillans lånekort och sen kan han knata till bibblan så fort läslusten faller på och så lever vi lyckliga i alla våra dagar. Eller antagligen inte, men fan vad lättad jag är över att han, just nu, läser.

2) Det är snart jul. Om en vecka är det första advent och då kommer ljusets högtid halleluja prisa fornnordiska högtider osv. Jag är så pepp på detta att det pirrar i hela mig och kämpar för att inte fuska. För när jag väl får släppa loss, då ska det banne mig göras ordentligt.

3) Om allt går väl och alla är friska ska jag ägna mig åt karatefylla nästa lördag. Nu går jag ut och roar mig rätt ofta så egentligen är det inget speciellt med det, men inför denna gång har jag spanat in en paljettkjol på HM. Paljettkjol, smaka på ordet. Jag tror inte att mitt liv är komplett förrän jag har en paljettkjol. Antagligen kommer jag se ut som en levande discokula i denna fantastiska skapelse, men låt mig deppa över det då. Just nu är den fortfarande fab på mig så jag är glad.

Tja, det var väl allt. Nej, bonusgrej: TVÅ DAGAR I RAD har jag lyckats få till sjukt bra eyeliner. På båda ögonen. Är värt att köpa en lott för, helt klart.


2 kommentarer:

presens sa...

Om man lånar e-böcker kan man säga bye-bye till förseningsavgifter för all framtid.

reb sa...

tips gällande boken som är borttappad - om det är superdyrt att betala "ersättningssumman", det kan ofta vara billigare att köpa en ny kopia av boken istället. gjorde jag när jag tyvärr råkade spilla ett glas vatten över en biblioteksbok - bibblan var lika glad för det. funkar dock bara om det går att få tag på en ny bok, är ju inte alltid lika lätt. hoppas det löser sig!