onsdag 19 november 2014

Shake it off

Ok, så Emmys (7 år) största intresse just nu är att kolla musikvideos på youtube. Och jag som trodde att min Stora Feministiska Gärning som förälder skulle vara att hålla henne borta från sånt. Well, jag uppmuntrar henne. Nu tittar hon ju inte på vilken skit som helst men ändå. Stora favoriten är Katy Perry, sen gillar hon även Beyoncé, Nicki Minaj och Taylor Swift. Ifall mamma haft ett finger med i spelet? Eh... okej då.

Men såhär: jag trodde att det jag skulle skydda mina döttrar från skulle vara halvnakna tjejer som skakar rumpa. Och nu känner jag mer att vafan, älskade unge, kolla på en halvnaken Beyoncé som sjunger att tjejer rular världen, gör det hundra gånger om. Tjejer äger.

Fast mest tittar hon på små tjejer som gör coola grejer. Typ sjuåringar som äger ut alla dessa talangjaktstävlingar. Småtjejer som rappar. Coola tjejer som gör gymnastikgrejer. Sophia Grace. Ni vet, alla dessa klipp där småtjejer äger. Och jag älskar det. Älskar att hon letar reda på tjej på tjej på tjej som gör sin grej och skiter i andra och bara kör. Tycker det är tusen ggr bättre än många av de unkna barnprogram som går på "fina" Barnkanalen.

Dessutom lär hon sig ju hur hon ska hantera män på köpet.


2 kommentarer:

Tant EBMFH sa...

Ge det ett par år så kollar hon på sminktips från MisLisibel (eller nåt sånt). Sjundeklassare som inte kan prata rent ("men ja tar dän dära då, å så gö ja så hära") men sminkar sig vassare än en annan nånsin kommer göra. 11-åringen här kollar den vloggen dagligen och nu är önskelistan fylld med sminksaker jag inte ens förstår mig på. Det verkar finnas mycket mer nödvändiga sminkprylar än vad jag läste om i Starlet o Frida på min tid... :D

Anonym sa...

Nåt för dig? https://www.youtube.com/watch?v=6FrBS2pPcak