söndag 2 november 2014

Vad ger man till nån som har allt?

Och inte gillar att pyssla, att leka med leksaker etc etc. Ja, jag pratar om mitt äldsta barn, min tween, min tredjeklassare. Äldsta barnet. SOM JAG INTE VET VAD JAG SKA GE I JULKLAPP!

Vi har köpt biljetter till melodifestivalen när den är här i Örebro. That's it. I övrigt är det så jävla svårt eftersom det inte finns något sånt där intresse för t.ex. lego eller ninjago eller vad all skit heter. Pysselgrejer är så sjukt ointressanta. Böcker är en klassiker men inte många tioåringar blir jätteglada för "enbart" böcker? Så det blir i princip upplevelsegrejer, biocheckar och lite kläder. Det känns så himla tråkigt? Ska det vara såhär nu när barnen blir stora? Att man har råd att ge dem ETT par jeans de vill ha och det var den julen typ?

Tack och lov för de mindre barnen. Har köpt in massa Frostgrejer från ebay. Älskar ebay. Älskar barn som fortfarande gillar att klä ut sig, pyssla och sånt.

Och ja, jag tycker att det känns sjukt att leta efter något att ge när han uppenbarligen inte behöver något. Men vad katten, nu lever vi i den här världen, okej? Disclaimer över.

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Jag vet precis vad du menar Ellen. Och då vill mina barn ändå ha olika grejer (mest skit i plast) men de har ju grejer i överflöd och jag tycker det känns onödigt att lägga pengar på typ gosedjur som de inte kommer leka med mer än en vecka eller nåt avancerat pyssel som de inte kommer göra klart. De leker ändå bäst med en sax, glitterlim och lite papper typ?!

/nina sa...

Böcker
kläder, eller typ " vi går och köper kläder tillsammans och du får välja up till xx kr" inklusive en fika.
Biobiljetter - det var min topp tre, och dom hade du ju redan med. Fan också. :-)


Saker till nån sport? Min yngste tränar hockey så det är alltid en given hit, eftersom allt är så sjukt dyrt.

Spel? Och då menar jag inte bara spel till dator och konsoll. Det finns en del spel som är väldigt uthärdliga även för föräldrar, om man nu gillar spel. Tex Ticket to Ride.

Någon grej till rummet, typ gardiner, fototapet, skrivbord, cool sittpuff, hylla etc beroende på plats och behov.

Telefon? Eller hörlurar?

presens sa...

Julklappar, ja... Det enda min femåring önskar sig är en Elsaklänning med äkta iskraft, och gosedjur som blir levande när ingen vuxen ser.

Det kanske är dags att kasta ut teven...

Ellen sa...

Hörlurar var ett jättebra tips! Tyvärr har han ju redan telefon. Spel, kläder och böcker är det vi köper varje år - ungen drunknar i spel snart. :(

Tjockalocka sa...

Detta är vår/10-åringens önskelista:

Eget bankkort kopplat till konto med veckopengen på
Påslakan (ett särskilt) och en dunkudde (!)
Presentkort på iTunes (för att kunna köpa appar/köp i app på paddan)
Armbandsklocka med alarmfunktion
Symaskin

Att han sen också önskar sig en Iphone6 och en resa till Japan är ju en annan sak.