torsdag 7 juli 2011

Brunett, as ugly as I can get

Jag har inte bloggat på några dagar. Dels beror det på att jag har firat min och min systers examen, dels på att jag hejat på fotboll (vi vann!). Men främst beror det på att jag har lagt min tid på att ha ångest över att jag imorse hade en klipptid. Klipp + färg. Nu jävlar skulle det vita bort och hela håret skulle färgas i en nyans liknande utväxten. Ja men förstå ångesten på den. Jag vill ju vara blond! Men jag vill också ha ett hår som inte går av när man borstar det, så... tja.

När jag satt där i frisörstolen höll jag på att börja gråta. Bara lite för att håret nu var mörkare, men rätt mycket för att det var så sjukt fult. Jättemörkt och heldassigt. Ingen glans, ingen livlighet - bara mörkt dassigt hö. Så jag sa: "gör om, gör rätt"! Eller näe, det gjorde jag inte. Jag urskuldade mig massor och skämdes som en hund när jag bad dem ändra så att det blev lite mer som jag tänkt mig. För visst, det bleks i sol och bad och med tvätt - men jag vägrar betala 1500 kronor och gå därifrån gråtfärdig. Det gör jag bara inte. Den här gången. (Däremot har jag gjort det på andra ställen, andra gånger. Så grattis till mig för ökat mod!) Så de lade i lite ljusare slingor och någon guldtoning och så blev det bättre.

Åhhh så mycket text, tänker ni nu. Var fan är bilden? Ja, var fan är bilden? Här nedan. Jag tycker fortfarande inte att det är snyggt; jag passar bäst i blont hår. Men det duger. Och en fördel är att med mörkt hår kan man ha mer smink innan det blir vulgärt. En annan fördel är att jag inte längre ser ut som en baltisk hora, men det tänkte jag ju som sagt åtgärda med mycket smink.

Så tja. Brunett:

(Nu undrar jag bara hur lång tid det ska ta innan jag slutar hoppa till av chock varje gång jag går förbi spegeln.)

11 kommentarer:

Malinka sa...

Åh sötnos, det är ju jättefint! Du är bara ovan. Och vill helst ha blont hår.

Du kommer att hitta en färg som både du gillar och som inte förstör ditt hår. För ett första försök är det här ju jättebra.

terry sa...

Det är jättefint. Grymt av dig att säga till. Men jag undrar ändå varför du inte kunde färga det blont? Alltså, inte för att det inte är fint utan för att du så tydligt uttrycker att du vill vara blond.

Anonym sa...

Skitsnyggt!

Veronica sa...

Nu förstår jag varför du inte har råd att gå på festival. ;-) Skämt åsido, du är fin även som brunett. :-)

Anonym sa...

Tycker att du är jättefin som brunett! :)

Anonym sa...

Det var ju jättefint! Du ser väldigt snäll ut :)

Ellen sa...

Terry - för att tanken är att jag ska låta bli att färga det framöver, men då behöver jag ju få bort den stora skillnaden mellan utväxt och hår först.

Ni andra - tack, fast jag tror er inte!

Veronica - eller så fick jag lite pengar i examenspresent som fick gå till det här. :-)

Sista anonym - jag vet att jag ser snäll ut. Vem vill vara snäll? Jag vill vara snygg!

Kerstin sa...

Jag tycker du är snygg i mörkt hår Ellen, men så är jag ju brunett själv och tycker det är den bästa färgen, haha. Jag tycker det är tråkigt med blont hår, så olika det kan vara.

Lena sa...

Jättefint blev det!

Therese sa...

Det vart ju riktigt snyggt!!!
Du passade verkligen i mörkt hår.
Jag färgade också precis mitt från blont till brunt och jag var riktigt ovan i början men nu älskar jag det och det är så snyggt med allt snyggt smink man kan ha :-)
Som sagt, du är jättefin!!!

Anonym sa...

Det blev ju snyggt! Men jag känner samma som dig angånde att vara blond men kvalitén håller inte längre så då är det bara att gilla läget och ha det mörkt.

/cloud