söndag 5 maj 2013

Inredningsmisstag

Vi köpte vita överdrag till våra soffor, för man kan ju bleka dem med klorin ifall de blir smutsiga. Visste ni att Ikeas soffor inte har vitt tyg, utan grått färgat till vitt? Det kan man inte klorinbleka. Våra soffor är ett öppet sår i vårt vardagsrum; smutsiga, smuliga, tråkiga, stökiga. Jag vill ha två howardsoffor eller två udda charmiga vintagesoffor eller vad fan som helst som inte behöver döljas med filtar och kuddar en masse.

Och så har vi "pianohörnet". Ett piano som jag aldrig kommer mig för att spela på men som barnen plinkar på ibland. Som står där och tjänstgör just nu som någon slags bokhylla, för en sådan har vi ingen. Eller jo, en överbelamrad pilasterhylla och massor av böcker i kassar i förrådet och ett lånekort som går varmt eftersom vi inte har plats för böcker som vi köper. Vi måste byta ut pianot mot bokhyllor, men jag är rädd för att det ska bli ännu ett sorgehörn. Med osorterade böcker i huller om buller och så all sånt där skräp som alltid hamnar där det finns en ledig plats.

Ibland drömmer jag ljuva drömmar om att vara städad, organiserad, smakfull, måttlig, renlig. Men det är jag ju inte och ingen annan i familjen heller. Så istället drömmer jag om ett hus med mer en än våning och med möjlighet till ett vardagsrum med matsalsmöbel och fina soffor, och ett vardagsrum för bara familjens bruk med mjuka nedsuttna soffor och filtar och tv-spel och så. Det drömmer jag om ibland.

Fast just nu önskar jag mest av allt att halsontet ska försvinna. Man ska inte gapa efter mycket och så vidare.

3 kommentarer:

Alex sa...

http://www.bemz.se/sv/

Vi köpte sofföverdrag därifrån till vår Ikeasoffa. Mkt bra kvalitet, enligt min man som är tygexpert!

Ellen sa...

Jag vet, de har mycket fint där. Men det är så dyrt?!

småbarnspappan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.