söndag 23 mars 2014

Det här med att bo i stan

Jag. Älskar. Vår. Lägenhet.

Igår hade vi inflyttningsfest och jag fick då tillfälle att visa upp mitt fina fina hem för alla som inte varit här förut. Och ursäkta för övernöjdheten men satan i gatan vad vi har det lyxigt och bra här hemma. Lyxigt som att vi bor i en etagesexa centralt i stan, inte lyxigt som att alla våra möbler är från blocket. Ni fattar. Det är så sinnessjukt härligt att bo såhär och jag är så nöjd med beslutet att flytta.

Nej, vi har ingen trädgård och vi kan inte springa ut i den och grilla korv och kratta löv en solig söndag. Vad vi istället kan göra en solig söndag är att gå på promenad längs med ån till stadsparken, där barnen kan träffa kompisar och ha ett spontant vattenkrig i flera timmar medan vi njuter av solen.

Eller så kan barnen för den delen springa över till kompisen som bor på gården de där tråkiga timmarna mellan middag och läggdags. Eller gå hem genom stan själva till klasskompisen. Eller gå på disco en fredagskväll utan att det krånglar det för oss föräldrar.

Jag vet att det finns fördelar och nackdelar med precis alla boenden, och jag vet att jag bloggade lyriskt om vårt härliga hus när vi precis hade flyttat dit. Nyförälskelse är allvarliga saker. Men jag njuter i alla fall av den här nyförälskelsefasen till fullo. Och så ska jag försöka ta lite ordentliga bilder på lägenheten så ni får se precis hur fin den är.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

ser fram emot bilderna :-)

velourmamma sa...

Ja bilder!!!

Jag drömmer om en en sexa i stan och är sjukt less på att kratta löv.

Avundsjuk.