torsdag 6 mars 2014

Motvallskärring.

Något jag blir irriterad på (av alla dessa MILJONER "det var väl en väldigt konstig sak att störa sig på"-saker jag stör mig på) är när alla inom en viss grupp bara råkar uppnå konsensus kring något. Typ att alla internetzfeminister enas om att bland det sorgligaste i världen var när Tara dog i Buffy? Eller som att det tydligen gått ut något memo om att vänstermänniskor måste hålla med om att det är så Skönt Och Avslappnat Och Icke-Ängsligt med dessa svinfula hus som florerar på nätet då och då. Ja, extremt snävt urval och generaliserat, men ni kanske fattar vad jag strävar efter att beskriva ändå?

Jag dör. Jag har alltid alltid stört mig på när något inom en viss grupp blir till en allmän sanning, typ "tillhör du den här gruppen, då är det naturlag att tycka såhär". Jag inser ju att jag själv ramlar i fällan och tillhör såna grupper typ hela tiden, men det innebär inte att jag inte kan störa mig på när "sanningar" och "självklarheter" bara förutsätts ändå.

För alltså, om sanningen ska fram: TARA VAR ASTRÅKIG! Hennes bleka jävla mesiga feja och hennes "boheeemiska" stil och yada yada yada. Ja, jättekul att lesbisk kärlek skildrades, go Buffy, men själva Tara? Good riddance.

Dessutom är det nästan sinnessjukt att tapetsera med sju olika tapeter i samma rum.

Åh just det. Hela twitter är överens om att kattungar är det sötaste som finns. Snark.

2 kommentarer:

presens sa...

Det är bara så klassiskt stereotyp att flatan måste dö. Ja, ja, jag vet - Whedon dödar av rätt många, ja, det var Willows tur att åka dit, ja, det var nödvändigt för kommande storyline, men nej. Lesbisk = död. Att ha sex som kvinna = straff (ofta död). Att som kvinna ha sex med en annan kvinna = döden är fan inte nog!

Men i själva huvudfrågan håller jag med dig.

Anonym sa...

Jag skulle vilja mena att det är är lite baksträvaraktigt att lyfta upp Taras yttre som en anledning till varför hon skulle dödas. Det är inte ok att lyfta fram människors yttre (i det här fallet hennes bleka utseende, mesiga ansikte och bohemiska stil) när man snackar om att döda av en karaktär. Om det bara är det yttre som du tycker gör henne astråkig kanske du ska sluta upp med att kalla dig feminist.