fredag 20 mars 2015

Värdelösa helvetesdag - nu med tips!

Vissa dagar är sämre än andra. Idag är en sån dag. En uppmärksam läsare av den här bloggen skulle kunna påpeka att jag haft många dåliga dagar på sistone. Ja, det har jag. Ett ganska dåligt år till och med.

MEN nu var det inte depp vi skulle fastna i utan mina bästa föräldratips när jag behöver bli lite omhändertagen men är ensam med barn och de jävlarna vet att jag inte har några kontanter eller godis att muta dem med för att de ska massera mig.

- Lek "spa". Allt som är en lek är mer attraktivt för barn, särskilt typ fyraåringar. Ge dem några gurkskivor och sätt er i ett badkar med skum och ge barnet en tvättlapp.

- Lek frisör. En hårborste, några hårspännen och kanske lite glitterspray. Obs! Akta saxen. Att få sitt hår borstat är skönare än man kan tro. Att få sitt hår intrasslat i hårsnoddar är inte alls skönt, men ibland får man ta det onda med det goda.

- Låt barnet sminka dig. Obs! Gör inte detta när du ska lämna hemmet eftersom ungar gillar 1) Mycket rouge och 2) Mycket ögonskugga. Men ta fram lite billigt smink och några borstar, luta dig tillbaka och låt ungen leka på. Mycket skönt, och man får sig ett gott skratt sen.

- Ta fram en penna och var pappret. Lägg dig i sängen, ge din unge en penna (kanske inte svart märkpenna) och låt hen go crazy. Det syns inte nämnvärt, det är skönt och ritar barnet något fint kan du göra en tatuering av det.

- "Vad ritar du för nåt?" Låt barnet rita med fingrarna och du ska gissa vad det är hen ritar. Här är knepet att komma med så tokroliga gissningar att barnet vill fortsätta rita och du ska gissa. OBS! Akta så att det inte blir omvända roller så att du måste ligga och rita solar och hjärtan på en unge som gissar på "en flygplats för delfiner" typ.

Ja, det var väl det. Fler tips?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låt barnen använda din kropp som bilbana. När monstertrucken kör över ryggen känns det nästan som massage!

Anonym sa...

Ja! Spa, frisör (de 'färgar' mitt hår med varmvatten som de svampar på hårslingor, mmm), föreställning (kan vara diverse evighetslånga dockteaterperformancer, men jag får sitta stilla i soffan) - men det bästa måste vara doktor/sjukhus..! Bli nerbäddad, bandagerad, matad med druvor och masserad - så nöjd att jag redan uppnått mina högsta mål vad gäller barnuppfostran: att de flätar och masserar mig!
/M