torsdag 10 mars 2016

Hej du förälder som gör såhär

En av mina värsta pet peeves är detta scenario:

Det är  hämtnings/lämningsdags på förskolan. Alla barn är inomhus. Det rör sig många föräldrar in och ut för att hämta barn. Förskolan ligger i en park och det är många hundra meter till närmsta bilväg.

På förskolegrinden sitter tre lås: ett vanligt, en kedja och en hasp. Dessa ska såklart vara på när barnen är ute på gården, för att minska rymningsrisken.

MEN VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ER FÖRÄLDRAR SOM SÄTTER PÅ ALLA LÅSEN VID HÄMTNING OCH LÄMNING NÄR NI SER ATT ANDRA FÖRÄLDRAR ÄR PÅ VÄG MOT GRINDEN???

Har det brunnit i huvudet helt? Förstår ni inte att ja, det är en generell regel att den ska låsas på alla sätt, men just nu så låser ni bara ute/inne en annan vuxen? Är det så viktigt för er att få pluspoäng av pedagogerna att ni försvårar för andra bara för att ni ska få känna att ni gör rätt?

Jag förstår inte såna här människor. Varför låser man en grind med tre lås när man VET att alla barn är inne och det är en annan förälder på väg mot grinden? Vad håller ni på med?

"Ja men gud, det är ju bara bra att folk tar säkerhet på allvar. Sluta stressa upp dig över småsaker!".

Ursäkta, men vad tror du att en pet peeve är?

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Jisses, håller verkligen med dig! Vi har också tre lås och dessutom ligger förskolan nära större trafikerad väg med bara en parkering emellan men vad fasen, LÅT BLI att mecka på kedjan när ni ser att jag kommer 10 meter bort och inte en unge är ute!!

Helena sa...

På vår förskola finns det omvända problemet, nämligen folk som låter grinden vara öppen för de "ska ju bara springa in och lämna/hämta lite snabbt". Visserligen inte när barnen är ute, men när det ändå är barn i rörelse. Förstår mig inte på folk.