söndag 27 mars 2016

Nu tänker jag vara elak.

Oj vad ovanligt, tänker ni. Men tja, jag är väl hög på socker för nu jäklar har jag sagt "hur dum får man VARA egentligen" ca 10 ggr efter att ha läst det här blogginlägget av Claudia Galli. 

Min vana trogen tänkte jag citera lite extra dumma delar. Som att rubriken är "Varför inte bara ge ditt barn knark istället?". Nu undrar man ju, VAD är det hon vänder sig emot? Hur kan man göra något så farligt så att det går att jämföra med att ge barn knark?

Jodå.

Wait for it.

Det är... godis.

Det är påsk, barn får påskgodis och oh my fucking god vad det tydligen är provocerande.

"Varför inte bara ge ditt barn knark?
Nu är påsken här. Det säljs smågodis i affären som aldrig förr, folk fyller påsar till brädden med gelesaker gjorda av socker, färgämnen och substanser ingen egentligen vill veta av…man behöver inte ens fylla påsen själv om man inte orkar, det finns färdiga mixade påskägg som redan är fyllda med socker, socker och ännu mer socker, lite färgämnen och vad är det mer egentligen…nermalda djur?"

Socker och färgämnen, såna saker som skriker "mutation och förstörda gener". Såklart. SÅKLART man ska jämföra det med knark.

Nu tyckte Claudia att den här knarkjämförelsen håller så pass bra att hon tar den vidare. T.ex. längre ner i inlägget skriver hon:

"Hur tänker man, det är ändå 2016, är folk inte bättre upplysta?
Vet inte folk vad socker gör med våra hjärnor, hur det skapar ett beroende som går att likna med ett kokainberoende, att socker gör barn hyperaktiva (som kokain)."

Jag undrar mer hur man tänker om man år 2016 faktiskt går på att socker är som kokain? Jag menar, hur är det möjligt att inte kunna tänka mer kritiskt än så? Claudia oroar sig säkert för mina barn som har fått ca ett kg godis var idag (inte by choice, men de har ju gått påskkärring osv), men jag oroar mig i så fall för hennes. Vem ska hjälpa hennes barn med läxorna? Inte Claudia i alla fall, för när de väl kommer till kemi lär väl Claudia skrika "DET HÄR ÄR SOM ATT KOKA METH!" HUR KAN MAN TILLÅTA BARN ATT HÅLLA PÅ MED SÅNA HÄR... KEMISKA TILLSATSER??" och anmäla skolan för uppmuntran till narkotikaberoende?

Matte? Vafan? "DET HÄR ÄR JU SOM ATT RÄKNA UT HUR MYCKET BETALT MAN KAN FÅ FÖR ETT GRAM KOKAIN?? VAD HÅLLER SKOLAN PÅ MED!!". Engelska? Är ni galna?? "DET HÄR ÄR BARA FÖR ATT KUNNA SMUGGLA KNARK FRÅN ANDRA LÄNDER!!".

Ska Claudias barn ens få lära sig köra bil undrar jag? "DU VILL BLI KNARK-KURIR VA? VA? VA??".

Kommer hon ens lära dem om preventivmedel? "KONDOMER? JAG VET NOG ATT DU SKA FYLLA DEM MED KOKAIN OCH SVÄLJA!"

Det måste vara så oerhört svårt att leva i en värld där man så lätt kan dra paralleller till knark? "LUKTAR DU PÅ EN BLOMMA? DET KANSKE ÄR EN VALLMO? OPIUM! KNARK! BOMBA ÄNGEN!". Det låter utmattande?

"Jag vet att många kommer att säga, vänta du bara…vänta till ditt barn ska på kalas då är det OMÖJLIGT, eller har man syskon som äter så är det OMÖJLIGT. Nu tror ju inte jag att något är omöjligt men precis som mycket annat så kräver det tid och engagemang. Och självklart är det lättare att bara säga, ja, men ät lite godis då, precis som det förmodligen är lättare att säga till en tjackpundare som tänder av…men ta lite då."

Förlåt men nu tappar jag det lite här. Jag har raljerat hittills men Claudia, om du förmodan läser det här: du kommer ge ditt barn ätstörningar om du för över den här inställningen till hen. Lägg av. Eller försök åtminstone hitta en lite rimligare liknelse än att socker = kokain, för det här blev bara pinsamt. Ok? Puss hej.