onsdag 20 april 2016

Ellen testar x 2

Ellen testar yoga:

Året är 2016, jag är 32 år och möjligtvis den enda 80-talisttjejen som aldrig har testat yoga. Men igår var det dags. Jag gick dit osäker (twittrade i panik hela vägen in i yogasalen, bland annat om jag skulle få vara barfota eftersom alla andra hade strumpor på sig) och kom därifrån mindre osäker. Dock mer svettig, illamående och avslappnad.

Det här var bra med yogan:
- Bra nivå (jag är dock naturligt vig)
- Lugn och skönt och gav ordentlig avslappning
- Det kändes verkligen som att kroppen sträcktes ut och blev mjukare.

Det här var dåligt med yogan:
- Jag kvävdes av mina tuttar varje gång jag skulle luta mig framåt från sittande. Inte yogans fel, men ändå.
- Jag blev illamående due to lågt blodtryck i kombination med mycket nedböjt huvud.
- Alla andra var mycket smidigare än mig (pga inte deras första gång, HOPPAS jag) och det var lite jobbigt.
- Herregud flummet? "Dina öppna handflator signalerar till kroppen att du är redo att ta in omgivningen" och så vidare. Jaja, man får träna bort det.

På det stora hela gillade jag yoga och kommer gå igen!

Ellen testar "the swedish number":

Ni har väl hört talas om turistkampanjen där man kan ringa en random svensk? Jag har anmält mig dit, så jag är just nu en sådan "random" svensk. Jag har svarat på två samtal (och haft flera missade under natten, så tidsskillnaden gör väl sitt till). Den första var en kille från Schweiz och den andra var två engelska killar som för tillfället bodde i Spanien. Den första killen sa "ok, cool" efter allt jag sa och var lite svårpratad, men de engelska killarna var roliga och frågade om tips på ställen att besöka i Sverige förutom Malmö och Öland som de redan hade besökt. Sedan sa jag att jag ska till Madrid i höst och de skulle maila tips och nu har den ena killen mailat mig och vi har börjat ha en mailkonversation på spanska för att vi båda behöver träna vår spanska.

Nu lämnade jag ju frivilligt ut min mail, det är absolut inget krav. Man är så väldigt anonym och om någon är obehaglig eller jobbig kan man ju enkelt lägga på luren. Jag tycker i alla fall att det är ett roligt sätt att få prata engelska och komma i kontakt med människor man aldrig skulle hört av annars.3 kommentarer:

Tudorienne sa...

Jag har också testat The Swedish Number! Tyckte det var jättekul. Men man kan gå offline också så man måste inte få missade samtal.

Anonym sa...

Jag är 35 och har aldrig testat yoga. Klarar inte av den där jävla andningen. Gick en termin på pilates och misslyckades totalt med att "andas in genom näsan och ut genom munnen"...

presens sa...

Jag kvävdes av dubbelhakan, jag, när jag testade.