fredag 29 december 2017

Ändrade (res)planer

Okej, så kommer ni ihåg att jag pratade om att bila genom Frankrike ner till Italien och byta bostad och stanna i Paris och allt möjligt? Well, jag kan väl säga att det nog är lite mer än vad vi kommer klara av. Man ska inse sina begränsningar skoja bara. Vi inser ICKE våra begränsningar. I såna fall hade vi inte satt våra barn i en bil öht. Men vi har i alla fall begränsat oss. Och det, ska ni veta, det är svårt för mig.

Så nu är planen såhär istället. Givet att jag kan få semester som tänkt och att vi hittar en ny bil som orkar med att bila och och och. Ja, ni fattar. "Mamma, jag tänker inte ens hoppas för jag vet hur jobbigt du tycker det är när vi blir besvikna" sa Emmy när jag sa "kanske kanske kanske kan vi åka".

Just ja, planen. Såhär:

Åka mitt i natten från Örebro och klämma 12 h i bil ner till Berlin redan första dagen. Detta är inte min idé, vill jag gärna påpeka, utan min käre make är övertygad om att det kommer gå bra. Nåja, vi körde ju Örebro - Hamburg i ett svep när ungarna var betydligt mindre så helt omöjligt ska det väl inte vara.

Dag två: en mycket kortare sträcka. Nämligen Berlin till Prag. Ca fem timmars körning, vilket innebär att vi kan vara där tidig eftermiddag. I Prag strosar vi, äter stekt ost, dricker nån billig öl och sover kvar över natten.

Dag tre: nu blir det mycket bil igen. Prag till Gardasjön tar ca nio timmar att köra. Men vi tänker att åker vi tidigt på morgonen så finns det gott om tid för lunch och stros i Salzburg och glasspauser på vägen. Sen anländer vi till Gardasjön på kvällen.

Och där är vi en vecka. Besöker Verona, badar i pool, åker till Venedig över dagen. Läser förhoppningsvis många böcker, dricker gott vin, äter goda ostar och frossar i pizza, pasta och italiensk glass. Badar i sjön också såklart, och med största sannolikhet blir det ett besök på Gardaland, nöjesfältet.

Sen då? Hemåt? Den oerhört trista sträckan när man ska TILLBAKA? Well, vi funderade på att åka till Paris och eurodisney osv, men det hade blivit stressigt. Vi hade fått klämma in det för att få det att funka. Och då åker vi hellre dit på en egen semester istället. Så för att slippa en miljard timmar i bil till så tänkte vi ta biltåg från Verona till Hamburg, och sen köra därifrån hemåt.

När jag var liten bodde min mammas bästa vän med man i Skåne. Vi kunde alltså alltid övernatta där på väg till/från våra bilsemestrar i Europa. Jag har ingen sån bästa vän i södra Sverige med ett stort hus som får plats med en hel familj på fem personer. Så vi får nog bara kötta på. Köra Hamburg - Örebro med gnälliga barn och hoppas att de inte helt tröttnat på godis, ipad och läsk.

Ja, typ så är nya planen. Varför jag lägger så mycket tid på att planera en sommarsemester som kanske inte ens blir av, såhär drygt sex månader i förväg? För att det är bland det bästa jag vet. Seriöst, jag njuter något så oerhört av det här. Kolla resvägar, leta hotell, planera, drömma. Älskar!

Men ja. Jag borde kanske fokusera lite mer på att städa inför nyår. Plocka bort julgranen inför nyår (annars kommer vi inte ut på balkongen för att se fyrverkerierna), jobba mer på skolarbetet vi har över jul, förbereda efterrätt till nyår. Städa generellt. Umgås med barnen. Såna grejer.

Fast jag trivs bättre här, framför datorn. Luktandes på blommorna jag ser på bilderna från alla italienska bondgårdar jag vill bo en vecka på.

4 kommentarer:

Maria sa...

Hoppas ni kommer iväg! :-) Älska Italien (och Disneyland, hehe). Vi har en lägenhet i Lund som står helt tom större delen av sommaren. Hojta till om ni vill låna för övernattning!

presens sa...

Det låter som en fantastisk resa!!!

Och jag har en pytteliten lägenhet, men ni är välkomna. Ni vuxna får sova på madrass på golvet eller dela soffan, eller så utlokaliserar jag mig själv (och barnet, om hon är hemma) så får ni lägenheten för er själva.

Lisa sa...

Är ingen bästa vän och har inget hus i Skåne, men väl en lägenhet med åtminstone två soffor och två madrasser och ni är så välkomna om ni vill! Låter som en fantastisk resa!

Knut och kofta sa...

Åh! Drömmigt! Vi klarade den sträckan med en bilhatande tvååring (minus stopp i Berlin och Prag, däremot på något annat tråkigt ställe jag nu glömt). Gardasjön var ljuvlig, fantastiskt på alla sätt, men där var de dyrt som satan! Vi hoppas kunna ta oss till södra Frankrike med våra tre kids i sommar, hoppas att det går. Rörande med Emmys kommentar, antar att min äldsta skulle säga samma...