torsdag 14 december 2017

The crown

Jäklar i min lilla låda hur fort jag klämde säsong två. Tyckte den var mycket bättre än säsong ett. Älskar att jag kan googla precis allting jag undrar över eftersom de finns på riktigt. Jaha, finns det belägg för att drottning Elizabeth faktiskt var avundsjuk på Jackie Kennedy? En halvtimme på google senare: oj oj, var Philip nånsin otrogen eller inte?

Ja men nej, jag vet väl att det inte är en dokumentär. Och jag vet att allt knappast är googlingsbart. Men det är ändå en sån njutningsbar serie. Och nu är den slut.

Downton abbey, bomb girls, land girls, call the midwife, the crown - har ni tips på andra serier i samma stil så säg gärna till. Vill helst ha brittiskt och historiskt, gärna nittonhundratal.

Och åh, Claire Foy! Är lite kär. Kolla en video med hur hon pratar och är i vanliga fall så framgår det verkligen vilken rollprestation hon gör.

Jaja. Det var säsong två det. Underbart är kort när man bingetittar.

4 kommentarer:

Anna sa...

Home fires som gick i höstas på SVT var jättebra tycker jag! Försöker dra ut på The Crown så mycket jag kan. Bara 3 avsnitt kvar. Känner redan fasa för den ekande tomhet jag vet kommer efter.

Jenny sa...

Kanske inte alls vad du söker men bland det bästa jag sett någonsin är tyska miniserien Krigets unga hjärtan. Gick tidigare på SVT-play. Verkar finnas här: https://www.sfanytime.com/sv/movie/9803/krigets-unga-hjaertan

Amanda sa...

Har inte sett men bonusinfo (som ingen bett om): I fjol vinkade en skitglad gubbe i kostym entusiastiskt åt mig från baksätet av en chaufförsrattad leverfärgad bentley när jag var på promenad mot min optiker. Det var Philip, hans fru satt bredvid i hatt, försjunken i sin iPhone. De hade tydligen varit och klippt nåt band i stan.
(Ogillar monarki men är svag för brittiska kungahuset, yes.)

JsN sa...

Vad skönt att läsa att man inte varit ensam om att googla på Philip och otrohet... och den jävla skolan och...

Har du sett sett mr selfridge?