söndag 1 juli 2018

All them travels

Så hur var Cypern då? Jotack, väldigt fint. Har som sagt aldrig varit sådär supersugen på att resa dit, men det var en fin ö. De delar vi såg, i alla fall.

Nu är vi brunbrända (inte jag) och färdigbadade (nej) och utvilade (lol nej). Alltså såhär: det var fantastiskt och mysigt och härligt, men inga funktionshinder går upp i rök av sol och bad. Även om allt blir enklare när det är kravlöst och man befinner sig bland citronträd och kattungar.

I alla fall, när jag som bäst badade i kristallturkost medelhav så tänkte jag på andra resor jag vill göra, och kom fram till denna: the great big tour of England! Tänker mig att jag och mamma och tonårsdöttrar (detta ligger lite i framtiden, om man säger så) åker runt och kollar på klippor som stupar ner i havet, besöker Jane Austens Bath och tittar in i mysiga byar och vackra rosenträdgårdar. Låter det inte helt makalöst fantastiskt? Jo.

Problemen jag har är dessa:

1) Jag vill göra den här resan nu nu NU, även om jag vet att ingen unge skulle gilla att följa med nu.
2) Emmy läser inte (jag är så jävla förbannad över detta, men tja... det är ett annat inlägg) och kommer således inte förstå STORHETEN i att besöka Jane Austen territory.
3) Åldersskillnaden mellan barnen gör att när Majken är tonåring är Noa vuxen så jag förutsätter att han inte vill med. Men Emmy kommer då vara i den slags tonår när man bara vill stanna hemma med sin crush för stunden.
4) Nej okej, det var kanske bara tre problem.

Det här är alltså inte "nästa sommarsemester" vi pratar om, då ska vi nämligen åka tåg till Europa. I teorin. I praktiken lär det väl mallis eller nåt, men låt en tjej drömma.

Resor ändå. Det allra allra bästa som finns i livet. 

2 kommentarer:

DDT sa...

Ni var nog på Cypern i rätt tid ändå. Jag var där i början av september. När jag kom hem och hade framkallat bilderna (ja, det var så länge sedan) skrattade mina kollegor och sa att det var synd att kameran var felinställd. Bilderna hade ju ingen färg förutom gult. Men det var ju inte kameran, det var så sönderbränt och torrt att det inte fanns några andra färger. Men det var ju varmt i alla fall.
Resa runt i England är grymt. Eller Skottland. Eller Irland. Älskar det! Men det regnar fan nästan varje dag och vill man bada är det ett riktigt företag.

presens sa...

1. Gör den nu. Gör om den sen.
2. Film. TV-serie. Varför inte börja med Clueless?
3. Skit i Emmy. Du har en chans till, ju. Du och Majken!