söndag 8 juni 2014

Kort och gott.

- Jag var inte på Håkan ikväll. Jag grämer mig, är avundsjuk och fällde någon tår förut. Fan.

- Jag har en jättelång semester framför mig och jag kan inte se fram emot den för att jag är Så Jäkla Trött på allt just nu. Jag är bortskämd och larvig och jag vet det men det spelar ingen roll för jag har INGET inplanerat och får panik av tråkigheten. Folk ba "åååh sommar i Sverige är det bästa", och ja jag älskar vår sommarstuga och kommer njuta av att vara där men seriöst SÅ jävla kul är det inte att inte resa någonstans. Och med resa menar jag såklart utanför norden, det är ju sen gammalt. Vi får väl återkomma till hur det blir med den saken förvisso.

- Orange is the new black har börjat igen. Jag är evigt tacksam. Äntligen! Dock: precis ALLA skiter i Larry, varför har de ens med honom? Ett lämpligt slut för honom vore en busskrasch. Dö Larry, dö.

- Det är bara första veckan i juni och jag har redan badat flera gånger och syrenerna är utblommade. Stop it sommaren, det går för fort. Inser att detta låter lite märkligt med tanke på att jag beklagade mig över långa ofyllda veckor men det spelar ingen roll. It's my blogg and I'm ologisk if I want to.

- I torsdags när jag var på fest sa en av tjejerna "grejen är, jag har googlat dig" och det var väl en av de mest panikartade sekunderna någonsin.

- Jag hatar Amerikansk fotboll.

- Jag behöver boktips. Hit me! (Obs: riktigt bra böcker. Så klart. Ingen jävla Mons Kallentoft eller så.)


17 kommentarer:

Ewe sa...

Svårt att veta vad du gillar i bokväg om du ratar Kallentoft. Jag tycker hans polisböcker är magiska. Men några bra författarnamn kan du ju få, så får du leta böcker själv. Ingen speciell inbördes ordning...

Arne Dahl, Peter Robinson, Reginald Hill, Orson Scott Card, China Mieville, Jonathan Stroud, Marianne Fredriksson, Niel Gaiman, Louis de Bernières, Yrsa Sigurdardottir, Solveig Vidarsdotter, Colin Bateman, Tana French

Läser du bara på svenska eller på engelska med? En del av de ovan vet jag inte om det är så mycket bra som är översatt...

N sa...

Vindens skugga av Carlos Ruiz Zaffon!

presens sa...

Majgull Axelssons Jag heter inte Miriam. Allt av Sara Lövestam, men mest Tillbaka till henne (och Grejen med verb).

Monika sa...

Kan tipsa om Bockfesten av Mario Vargas Llosa, mycket bra bok, obehaglig, men bra.

Kristin sa...

Tipsen jag ger alla:

Tidsresenärens hustru (bli inte avskräckt av baksidan, det kan verka rörigt eller fånigt men herregud vad bra det är!) av Audrey Niffeneger.

Molnfri bombnatt av Vibeke Olsson, handlar om en ung kvinna och hennes kval när hon blir kär i en SS-man under andra världskriget samtidigt som hennes familj är kommunister. Så JÄVLA vackert språk och gripande.

Kristin sa...

...hela tipset kom inte med.
Älskade Himmelsdalen av Hermansson. Älskar också av någon anledning arbetarskildringar typ Sågungen och Stadsviten av Fogelström.
Sen finns det underbara biografier typ Please kill me om punken, the dirt (värd oavsett om man gillar Mōtley Crue eller inte) och De apatiska av Gellert Tamas.

Skulle kunna fortsätta i evighet pga älskar mina böcker (tur för mig att jag jobbar på bibblan) men avslutar med allt av Sveland, allt av Wennstam och varannan bok ungefär av Carol Oates också.

Johanna S sa...

Mina två favorit böcker är båda skrivna av Donna Tartt: The Secret History och The Little Friend. Orkar inte motivera just nu, men läs dem.

Gillade även The Casual Vacancy av J.K Rowling, liknar Donna Tartts sätt att skriva. Finns ingen likhet med HP böckerna.

/nina sa...

Såg att någon redan tipsat om Maj-Gull så då gör jag inte det men gör det ändå, om du fattar. Kläm in Elsie Johansson när du ändå håller på.

För en liten bagatellartad sak rekommenderar jag Sonjas sista vilja, lite fånig men jag gillade den. Snabbläst.

Jan Gradvalls nya Nyponbuskar, nyponbuskar hela väge nyponbuskar om du gillar att läsa om musik. Jag tar ett kapitel här och ett kapitel där.

Hmmm.. Jag gillar Carin Gerhardsen, men vet inte om det var deckar i gemen som du dissade via hr Kallentoft. Första voken är seg som fan, men håll it, det blir bättre. Sen gillar man karaktärerna, eller jag gjorde det iallafall.

Anonym sa...

Siri Hustvedts -vad jag älskade.
Bea Uusma-Andreexpeditionen
Lena Andersson-egenmäktigt förfarande
Allt av Marguerite Duras!!!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jag tipsar ALLTID om Shantaram av Gregory David Roberts och Busters öron av Maria Ernestam. Fantastiska böcker.

Fifi sa...

Jag läser just nu Darling River av Sara Stridsberg, kan rekommendera den, även om jag inte har läst halva än, samt Drömfakulteten av samma författare.

Anonym sa...

Palatsbarnen av Björn Collage. Fantastisk!! Har varit slutsåld länge men verkar som om den äntligen ska komma i nytryck. Finns ju på biblioteket annars.

Vilda svanar, också en bladvändare trots omfånget.

Låter ju som om jag snöat in på livet-i-diktatur-skildringar, men det är helt och hållet en slump faktiskt. Det är bara två väldigt bra böcker.

Anna sa...

Alltid Marie Hermanson!

Elsie Johanssons Nancy-böcker är mycket bra.

Som någon annan här ovan är Donna Tartt en stor favorit också.

Allt av Fredrik Backman också.

Anonym sa...

Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie, eller En halv gul sol av samma författare, otroligt bra!

Vad hunden såg och andra äventyr av Malcom Gladwell underfundig krönikor som får en att tänka i nya banor.
Deon Meyers deckare som utspelar sig i sydafrika

Kvinnan i rummet, Jussi Adler, början på en kriminalserie som är mycket bra!

Emma

Tjockalocka sa...

Tell the wolves I'm home

Ellen sa...

Tack för alla supertips! Några kändes mer lockande än andra så får börja i den änden. :)

Maria sa...

Tipsar om Marisha Pessl, har gett ut två böcker och jag rekommenderar bägge!