måndag 2 juni 2014

Utbrändish.

Detta barn vi har. Detta underbara, otroligt roliga, charmiga, härliga, kärleksfulla, kramiga, gosiga, geniala, smarta, snälla, generösa och fucking MONSTRUÖSA barn vi har.

Ja, tre år är en jobbig ålder. Ja, de andra har också haft trotsperioder. Men det här är inte bara trots det är... jag vet inte? Igår hittade vi henne med snippan full med isolering. Ungen har pillat upp GLASFIBER i underlivet bara for fun liksom. Vi har bott i lägenheten några månader och det är målat på golv och väggar och möbler. Vänder man ryggen till en sekund är något trasigt, nedrivet, ihopklistrat eller gömt. Och hon är så jävla finurlig när hon gör det, det är liksom med finess och intelligens så samtidigt som jag skriker NEJ VAD GÖR DU är jag stolt över hur genial hon är? Hon får mig att skratta istället för att gråta åt eländet för det finns liksom inget annat att göra.

Kan man bli utbränd av ett helt vanligt friskt och normalt barn? Jag menar, det finns föräldrar med flera barn som har allvarliga funktionsnedsättningar eller diagnoser eller sjukdomar som orkar och här sitter jag och gråter av trötthet för att jag inte får sova. För att min treåring lallar ner för trappan var tredje minut och säger saker som "har ni chips eller?" "vad stickiga ben du har mamma" eller "jag älskar inte att sova".

Nä, jag älskar inte den här perioden. Samtidigt gör jag det. Det är kramar och kyssar och kärleksbevis och kramar och varm andedräkt i örat och jag skrattar nästan dygnet runt på grund av henne. Det kan också vara så att jag skrattar för att jag är övertrött. Tvätthögen växer sig kämpahög och det är en stor bläckmålning på parkettgolvet. 

Och jag vill bara sova. 

6 kommentarer:

Lotta sa...

Haha, jag har också en treåring hemma och det var som att JAG skrivit detta inlägg! Det är bus och jävligheter hela tiden, men samtidigt är hon så charmig och kramgo och heeelt underbar (när hon är på rätt humör).. Så jaa, jag känner igen mig. Fullt och helt.

Lise sa...

Majken kanske vill gifta sig med Bosse?
http://www.kaosyoga.se/av-alla-palagg/
http://www.kaosyoga.se/om-att-vara-ett-steg-efter/
http://www.kaosyoga.se/tja-allt-ar-relativt/

presens sa...

Jag skulle aldrig palla att inte ligga bredvid mitt barn tills hon somnar, tjata/leda tillbaka sju miljoner gånger. Nej, mörkt rum, ungen på armen, mobilen i andra handen med e-bok eller bloggar eller facebook, det är grejor det. ;-)

Anna sa...

Ligga bredvid till hon somnar? Måste vi göra med vår 4-åring.

Jag väljer att bara läsa allt det jobbiga med ett tredje barn. Ignorerar att du skriver attt hon är fantastisk också. Annars blir jag för avis och sugen på en till. Går ej när maken är toknöjd med två.

Linda sa...

Det går alldeles utmärkt att bli! Glöm ej att avbruten sömn är en etablerad tortyrmetod. Varför? Du gör och säger vad som helst för chansen att få sova ostört 15 min. När sov du senast en hel natt? Sömnbrist orsakar också depressioner. Jag har ett barn, som hade kolik i 5 månader. Det var ganska många gånger som jag ville hoppa framför tåget eller " tappa" honom från balkongen. (Nu är han 5 år och sover som en stock.) Lova mig att du försöker prioritera sömnen!

Ellen sa...

Jag kan inte ligga bredvid när hon somnar för hon har en säng som bara hon får plats i. Plus att om vi ligger bredvid tar det ÄNNU längre tid. Men igår somnade hon tidigt, tack och lov!

Linda - tack för omtanken men är det något jag prioriterar så är det sömn. Är väldigt lite duktig flicka tack och lov.