onsdag 18 juni 2014

Störbonanza

Topp tre saker jag irriterar mig på just nu fast jag vet att jag inte borde:

- Folk som klär sig för varmt. Det är 20 grader varmt, jag svettas i min tunna klänning och så går nån förbi i jacka och långbyxor? SLUTA! Jag överhettas by proxy!


- Att den "goda" tjejen, hon man ska heja på, "underdogen" i tv-serier alltid är ofixad, har en ful klippt frisyr och klär sig i jeans och så är de "onda" skitsnygga med hårförlängningar osv. Tänk om man typ EN gång kunde få se en underdog som var uppenbart skitsnygg och visste om det men, flämt, hade dålig självkänsla ändå? Tänka sig? Nej, istället dras vi med dessa supertöntar som inte ens vet hur man använder ögonskugga och detta ska vara något slags bevis på att de är godhjärtade? För slampor som sminkar sig är ju alltid onda, det är ju sen gammalt. Så. Jävla. Gjort. Och sen ibland drar de på sig en ful och osmickrande klänning och så går de på fest och så får killen upp ögonen för att hon är Tjej med stort T och inte bara en sån där skön avslappnad tjej som man kan skämta med utan VACKER också (eh nej, de är aldrig snygga) och blä, det är så klyschigt och orimligt och kvinnohatande á la "en bra tjej är en sån som inte är en typisk tjej utan vacker utan att veta om det, men bara när hon väl klär upp sig vilket hon gör ca en gång per år för att inte verka ytlig".


(Det här är Daphne i Switched at birth. Hon är min absoluta hatkaraktär just nu. Hon ska föreställa vacker, populär, duktig, intelligent och underbar men det enda hon är är JÄTTETRÅKIG!!) 

- När någon säger att saker är "vanligt folkvett" eftersom det de säger alltid utan undantag är rakt emot vanligt folkvett. Det kan nästan vara samma slags omvända kvalitetsstämpel som när någon skrivit att de gått i "livets hårda skola" på facebook. 

5 kommentarer:

iseika sa...

Idag har jag tjocktröja, yllekofta och halsduk. Och jacka så klart. Jag tittar djupt fascinerat på alla dessa dårar som går runt i shorts och skira sommarklänningar. Det är tolv (!) grader ute!
Sa jag att jag är extremt frusen också? ;-)

presens sa...

Och den där eviga jävla "magkänslan" som tydligen hör ihop med det vanliga folkvettet. Hata.

Anna sa...

Hatar också Daphne av samma skäl som du. Men tycker annars att Switched at birth inte riktigt uppfyller det du säger om klänningar och snyggon. Båda huvudkaraktärerna vet att de är snygga och har skaplig självkänsla men är inte toksminkade och spelar på sin snygghet konstant. Inte heller några obvious moments (hittills, har bara sett första säsongen) där de stassar upp sig och plötsligen är oh ah-vackra. Utveckla gärna utan spoilers he he.

Anna sa...

Apropå störa så stör jag mig nog på exakt alla medverkande i den serien. Mest den rödlätta mamman. Kanske inte Toby så mycket men det är nog mest för att hans karaktär inte tar så stor plats i serien.

Ellen sa...

Du har helt rätt Anna, hon var ett dåligt exempel. Fast hon är fortfarande den här fula tönten som produktionen låtsas är jättevacker, men i övrigt slängde jag bara med henne för att jag verkligen AVSKYR henne! Och jag tokälskar Bay, tycker hon är en underbar karaktär!