onsdag 4 juni 2014

Please stahp it!

Nä hörrni nu vet jag ju att NI inte är såna och NI skulle ju aldrig, men nån måste ju sätta ner foten? Den här misshandeln av svenska hem som läggs ut på instagram och bloggar måste få ett slut. Jag tar bladet från munnen och säger det: är du inte konstnär hör ditt hemmagjorda pynt inte hemma på väggen!

Jag slänger 98% av alla teckningar mina barn gör. Dels för att de inte kan rita och dels för att jag inte har någonstans att göra av dem. Det är ändå mina egna barn och deras alster men jag tycker att det är rimligt. Andra tycker inte att jag är rimlig. Andra tycker att allt pyssel är bra pyssel och sen börjar de, VUXNA MÄNNISKOR, pyssla ihop sin egen konst?

Det här hör inte hemma i en lokal som inte används som förskola:Den här farsoten som uppstod någon gång när Pinterest slog igenom måste vi hitta ett vaccin mot. Barrikadera panduro. Släng era barns kritor. När pysselzombiesarna kommer går ingen säker och snart måste ni också ha en tavla där det står "Live, Love, Laugh" i cornflakes. Ta ert förnuft tillfånga innan det är för sent! Säg nej till pyssel!
Ja, jag kan ha blivit traumatiserad nån gång på dagis. Men det är ändå rimligare att nära ett intensivt pysselhat än vad det är att sätta upp nedsmälta fucking kritor på väggen.7 kommentarer:

Ewe sa...

Tja, smaken är som röven, den är klöven.

För egen del sätter jag hellre upp barnens teckningar än har sån där vidrig chabby chic inredning. Skulle jag bojkotta nåt så vore det alla butiker, inkl ica, som säljer groteskt fula hästhuvuden just nu. Det är så stor kräkvarning på dessa missbildade kusar att det finns inte!

iseika sa...

Åh, jag som bara älskar hemmagjorda väggord. Speciellt felstavade. Favoriten just nu är "Ones upon a time..."

Anna sa...

Ha ha! Slänger också en stor andel av det mina barn producerar. Och skulle aldrig få för mig att rita/decoupaga/klistra makaroner till nånsorts konsverk som ska synas i mitt hem. Däremot tycker jag att pyssel är kul. Typ pärlplattor, sticka och sy. Eftersom jag är fruktansvärt rastlös och samtidigt älskar tv-serier så är det ett utmärkt sätt för mig att kunna sitta still. Multitasking hjälper mig knepigt nog att bli mindre rastlös och stressad. Men det enda jag producerar som jag kan tänka mig att ha på synlig plats i hemmet är kuddfodral. Och ett par klänningar åt dottern. Ja, de hänger så klart på henne eller i hennes garderob, inte synligt som nånsorts konstverk.

Kerstin sa...

Skönt att fler slänger barnens teckningar. Några fina per år brukar jag spara.

Kristin sa...

Slänger MINST 98% av allt krafs ungen gör. En hel del i smyg, inte som att hen saknar det direkt. En del sparar jag i en låda för framtiden...men som sagt ytterst lite. Är iofs extremt osentimental med saker och skulle aldrig komma på tanken att pyssla ihop något själv (maken däremot gjorde en sängmobil med origamisvalor/ugglor/drakar till bebisens säng...som blev snygg?? Vafan?)

Johanna sa...

Haha spot on!

Anonym sa...

Det där var ändå rätt "fina" saker. Några av mina vänner, som har noll koll på vad som passar ihop och är snyggt, har börjat pyssla. Där är det egna ljusstakar, gipsskålar! Och massa annat fult i gips blandat med allt annat fult de har hemma och carpe diem på väggarna! Kräks!