onsdag 9 juli 2014

Bad. Loppis. Grill. Bad. Loppis. Grill. Repeat.

Så kom då pangsommaren och med den 23 grader i vattnet, en hetta som får mig att sätta barnen framför bolibompa på eftermiddagen för att de ska hålla sig inne en stund, och en ständig hinna av svett på min bleka lekamen.

Vi går på loppis också och jag skulle vilja säga att ju mindre och mer "ofixade" loppisar, desto bättre. Sämst av alla är de som inbillat sig att de är antikaffärer och har satt svindyra priser på allt så att det inte går att göra ett enda fynd. Bäst är det när nån bestämmer sig för att sälja av gammalt skräp, slänger upp alla grejer på ett loft och en skylt vid vägen.

Allra allra bäst är auktion. Det är något speciellt med auktioner. När man ser något man vill ha och inte har en aning om ifall det ska gå för stora summor eller småpengar. När man ger sig in i leken med ett bud. När man höjer lite till och lite till och så okej en gång till och håll andan nu och JA, jag vann! Jag är alltid smått andfådd och har lite hjärtklappning efter ett inrop. Lite fjärilar i magen innan också, för alla tittar på mig och den eller de andra som lägger bud och kanske tycker de att vi är dumma i huvudet som betalar så mycket eller så är de imponerade av våra fynd?

Gårdsauktioner är de bästa av auktioner dessutom. En hel gård som säljs av till högstbjudande. Alla stolar och tavlor och porslinskannor som stått i förråd, gömmor och skåp. Och så irritationen över antikhandlare som kan bjuda högt på de finaste sakerna för att sedan sälja vidare ännu dyrare. Jag som bara vill fynda.

Men mest badar vi som sagt. Barnen hoppar och simmar och jag tillbringar timmar i vattnet varje dag. Det är bra. Äntligen semester allihop.

Inga kommentarer: