söndag 31 augusti 2014

Drömmen om att plugga. Igen.

Förut idag satt jag med en kompis och pratade framtid. Jag vet inte om jag har något jobb kvar efter nyår. Min anställning går ut vid årsskiftet och jag vet inte alls hur det kommer se ut efter det.

Så nämnde jag att jag har funderat på att skola om mig. Inte bara läsa strökurser inom mitt ämnesområde utan verkligen satsa på något helt nytt. Bli systemutvecklare t.ex. (Jag har nämnt detta förut, visst har jag?)

Och då, när jag berättade det och hon lät intresserad hon också, då slog det mig hur vansinnigt sugen jag är på att plugga. Särskilt ihop med en kompis. Sitta flera timmar på universitetet med en kopp kaffe (eller cola för min del), och plugga ihop. Varva jobb med skitsnack. Gå promenader till och från skolan. Träffa nya människor. Lära sig nya saker. Se fram emot nya kurser och lättnaden när en särskilt tråkig delkurs tagit slut.

Jag blev så pepp att jag gick hem och kollade upp antagningsstatistik för det program jag vill gå (asalågt, typ 16-17), hur mycket csn jag har kvar (tillräckligt) och hur mycket pengar man nu får om man har tre barn och tar tilläggslån (en dryg tusenlapp mer än jag får nu när jag jobbar).

PEPPEN!

Nu kanske det inte alls blir av det här. Men det var kul att dagdrömma lite såhär på kvällen.

Inga kommentarer: