söndag 24 augusti 2014

Jag tänkte bli vacker dårå.

Såhär i elfte timmen tänkte jag att jag kanske kunde börja använda lite bra produkter när jag sminkar mig/smörjer mig och så vidare. Så jag har provat lite bb- och cc-krämer, jag har gått med i facebookgrupper som pratar smink och jag har beställt någon skönhetsbox med okända produkter från Korea.

Fast mest lajvar jag ordentlig, för häromdagen läste jag lite om hur en bb-cream fungerar och så stod det typ såhär:

"Du gör din vanliga rengöringsritual (what? tvätta ansiktet på morgonen??), smörjer in med din vanliga fuktkräm (say vaddå?) och sedan en primer (som... när man målar hus?) innan du använder din bb-cream".

Och i Facebookgrupperna pratar folk om sminkborstar hit och sminkborstar dit och jag känner lite att jo... ja... men vad är det för fel på fingrarna? Jag fattar inte hur man använder en foundationborste. Jag har ingen aning om vad pigmentering innebär i en ögonskugga.

Uppenbarligen måste jag se till att ta det här på allvar nu för har jag en gång bestämt mig för att sköta om mitt lilla fejs så ska jag göra det ordentligt. Nu har jag därför beställt saker som "serum" och "fuktgivande på djupet"-krämer från Lush. I provformat, dvs ca 1 ml var. För jag tänker att de räcker ungefär lika länge som jag kommer orka vara ordentlig: i någon vecka.

Tvätta ansiktet på morgonen, hujedanmej sånt folk hittar på.

2 kommentarer:

Elin sa...

Ja, jag tvättar mig knappt heller om ansiktet på morgonen. ;-) än mindre krämer och sånt, gillar inte ha på mig sånt.

Kerstin sa...

Vatten måste väl ändå räcka på morgonen? Mest för att vakna till :-D