fredag 1 april 2011

Bättre sent än aldrig?

Jag fick ett mail från något blöjföretag om att det "redan från början" är bra att ha fasta rutiner vid läggning. Så gav de exempel som att till exempel bada, mata, sjunga, lägga.

Alltså, Noa fyller sex år om några månader och vi har fortfarande inte skaffat några rutiner för honom. Mer än man äter några gånger per dag och man sover på natten. Men en fast läggningsrutin? Öh nej.

Men herregud, ungarna kommer ju inte flytta hemifrån än på länge. Vi har tid på oss! Lagom till att han fyller femton har jag nog fått in rutinen bada, mata, sjunga och sedan lägga barnet. Frågan är hur uppskattat det är då?

2 kommentarer:

emmaw sa...

Vad är en rutin egentligen? Jag menar, vi gör vissa saker i en viss ordning. Typ borstar tänderna efter sista målet, annars är det liksom bortkastat. Likaså tar vi oftast på pyjamas innan kvällsmaten eftersom det är mycket lättare att få det gjort då, när hon fortfarande är någorlunda pigg. Men inte alltid. Läggningen sker väl ungefär på samma sätt, man gör väl det som funkar tänker jag. Men ibland somnas det i soffan, ibland i sängen med saga, ibland med CD och ibland utan nånting. Så det är egentligen ganska olika. Det enda som vi alltid gör är nog att borsta tänderna sist och ta på pyjamas någon gång innan sängdags. Och så ser vi på halv åtta hos mig.

Ellen sa...

Ja, vi borstar ju alltid tänderna. Det är väl det. Pyjamas har de ibland, ibland inte. Så om "borsta tänderna" och "faktiskt somna" är rutiner så har vi rutiner. ;-)